Експерт: Гривня продовжує лідирувати у світі за темпами зміцнення

Експерт: Гривня продовжує лідирувати у світі за темпами зміцнення
Гривня продовжує лідирувати за темпами зміцнення до долара

За підсумками восьми місяців українська валюта перша у світі за силою зміцнення, повідомив аналітик Андрій Шевчишин.

 
Українська гривня протягом восьми місяців утримує першість за темпами зміцнення до долара. Про це у Facebook написав старший аналітик ГК Forex Club Андрій Шевчишин.
 
За його словами, кращими є тільки цифрові валюти.
 
Причинами зміцнення гривні Шевчишин назвав жорстку монетарну політику НБУ, сприятливу цінову кон'юнктуру сировинних ринків і політичний оптимізм.
 
Найнестійкішим з початку року виявився аргентинський песо. Він обвалився протягом одного дня в результаті несподіваних підсумків попереднього голосування на пост президента. "Чинний президент, який пропонує жорстку політику оздоровлення економіки, програв популістові, який може перекреслити хід реформ і привести до нового дефолту", - зауважує Шевчишин.
 
Другою нестабільною валютою став узбецький сум, на стійкість якого вплинули лібералізація валютного ринку в країні і встановлення плаваючого курсу.
 
Більше 10% втратила валюта Туреччини (через конфронтацію зі США і Європою), а також Швеції, автопром якої страждає від конфлікту між Китаєм і США.
 
 
У серпні лідером падіння залишився аргентинський песо, слідом за ним падати почав бразильський реал (Бразилія - ​​один з головних торговельних партнерів Аргентини), узбецький сум змістився на третє місце антирейтингу.
 
Лідером за темпами зростання в серпні була японська єна. "Торгова війна Китаю і США призвела до великого припливу передовсім азіатського капіталу в Японію, як тиху гавань, спровокувавши таким входженням зміцнення єни на 2,3%", - зазначає Шевчишин.
 

 
Нагадаємо, все літо українська нацвалюта зміцнювалась і зросла з 27 до 25 гривень за долар, що стало рекордом за три роки. Але з настанням осені почалися сезонні коливання в бік падіння.

Related

Економіка 2075128889414908491

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item