Опублікована скарга на розмову Трампа з Зеленським

Опублікована скарга на розмову Трампа з Зеленським

У Конгресі опублікована розсекречена доповідь працівника спецслужб, якого стурбувала розмова Трампа із Зеленським.

 
Комітет з питань розвідки Палати представників США в четвер, 26 вересня, опублікував скаргу співробітника спецслужб про порушення під час телефонної розмови президента США Дональда Трампа з українським колегою Володимиром Зеленським від 25 липня.
 
"Ця скарга не повинна була ховатися від Конгресу. Вона виявила серйозні порушення, і генеральний інспектор визнав їх невідкладними та достовірними. Ця скарга є дорожньою картою нашого розслідування і дає значну інформацію Комітету для подальшої роботи з іншими свідками і документами. І це підтверджується записом дзвінків, опублікованого вчора", - сказав голова комітету сенатор-демократ Адам Шифф.
 
Співробітник написав, що дзвінок викликав у чиновників Білого дому "стурбованість тим, що сталося".
 
У скарзі наголошується, що юристи Білого дому "вже обговорювали питання про те, як ставитися до розмови у зв'язку з ймовірністю, що вони були свідками того, що президент зловживає своїм службовим становищем для особистої вигоди".
 
"Виконуючи свій офіційний борг, я отримав інформацію від декількох чиновників уряду США, що президент Сполучених Штатів використовує службове становище, щоб змусити іншу країну втрутитися в американські вибори 2020 року. Це втручання включає, серед іншого, тиск на іншу країну, щоб вона розслідувала діяльність одного з головних внутрішніх політичних суперників президента. Персональний адвокат президента, містер Рудольф Джуліані, - центральна фігура в цій спробі. Генеральний прокурор Вільям Барр, схоже, також залучений", - йдеться в повідомленні.
 
"Співробітники Білого дому, які розповіли мені цю інформацію, були глибоко стурбовані тим, що стало відомо з телефонної розмови. Вони сказали мені, що юристи Білого дому ведуть дискусію, як ставитися до дзвінка, через імовірність, за словами чиновників, що вони стали свідками того, як президент зловживав службовим становищем в особистих цілях", - продовжує джерело.
 
"У наступні за телефонним дзвінком дні я дізнався від кількох чиновників США, що старші співробітники Білого дому втрутилися, щоб "заблокувати" всі записи телефонного дзвінка, особливо офіційну, слово в слово, стенограму дзвінка, яка була зроблена, як зазвичай, в ситуаційній кімнаті Білого дому. Ці дії показали мені, що чиновники Білого дому розуміють серйозність того, що з'ясувалося в ході дзвінка", - йдеться в скарзі.
 
З повним текстом заяви можна ознайомитися за посиланням.
 
Нагадаємо, після скандалу навколо стенограми розмови Зеленського з Трампом, опублікованій Білим домом напередодні, нардеп Олексій Гончаренко зажадав від Офісу президента показати свою версію запису розмови.

Related

Події у світі 3339191915907548641

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item