США можуть затримати виділення частини військової допомоги Україні – Reuters

США можуть затримати виділення частини військової допомоги Україні – Reuters
Адміністрація Трампа може затримати виділення Україні 30 мільйонів доларів із передбачених на військову допомогу 250 мільйонів.
Джерело: Reuters
Деталі: Власні джерела видання не змогли з’ясувати, чи пов’язана затримка з рішенням президента Дональда Трампа заморозити 400 мільйонів допомоги Україні.
Як йдеться у повідомленні, Пентагон досі не повідомив, скільки точно грошової допомоги буде виділено Україні до кінця фінансового року в США. 
Передісторія: 
  • Слідом за Палатою представників Сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у 2019 році.
  • Також підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", у якому пропонується виділити ще 250 млн доларів для безпекової допомоги Україні.
  • Пентагон також прийшов до висновку, що виділення Україні 250 мільйонів доларів необхідне.
  • 12 вересня Державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, яку суперечливо затримала адміністрація президента Дональда Трампа. У допомогу входять, зокрема, гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів від Міністерства оборони.

Related

Події у світі 1740244751242705614

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item