Зеленський пригрозив суддям звільненнями

Зеленський пригрозив суддям звільненнями
Зеленський провів засідання з Кабміном, Радою і силовиками

Президент вимагає заповнити дві тисячі вакансій суддів до кінця року, а недоброчесних суддів має намір позбавляти посади і звання.

 
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками Кабміну, Верховної Ради та силових відомств у понеділок, 2 вересня, вимагав оновити склад судів першої інстанції.
 
"Через недолугу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади і поновлення - навпаки, попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї. Тільки рішучими заходами можливо змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій, недостойних високого звання судді. Причому, чистка повинна стосуватися всіх - і в першу чергу, суддів вищих інстанцій", - сказав він.
 
Президент заявив, що більше двох тисяч вакансій у судах першої інстанції повинні бути заповнені ще до кінця року. "Але це повинна зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, яку буде перезапущено найближчим часом, згідно з поданим мною законопроектом", - додав він.
 
Зеленський вважає, що більшість економічних невдач у державі - "на совісті нечесних суддів".
 
Також він згадав, що з 5 вересня починає роботу Антикорупційний суд. "На жаль, парламент ще не прийняв законопроект про запобігання блокування суду надмірною кількістю справ - але я сподіваюся, що він це зробить протягом найближчих днів. Українське суспільство вимагає від Антикорупційного суду швидкого і якісного розгляду справ про топ-корупціонерів", - сказав президент .
 
Як повідомлялося, на сьогоднішній зустрічі Зеленський роздав низку доручень, в тому числі, скасувати мораторій на продаж сільгоспземель до 1 грудня.

Related

Політика 438797493925539365

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item