Вчені відкрили, що після смерті організму його гени оживають

Таке відкриття може пояснити ще кілька явищ.
Вчені відкрили, що після смерті організму його гени оживають
Сенсаційне відкриття зробила команда мікробіологів з Університету штату Вашингтон у Сіетлі (США). Дослідивши більше тисячі зразків мертвих тіл мишей і акваріумних рибок, вчені прийшли до висновку: активність генів після смерті тварин не згасла.
Дослідники виявили, що замість вмирання гени рибок були на піку активності через чотири дні після біологічної смерті їх носія. Причому, за словами вчених, особливо жваво поводились гени, які беруть участь у захисних функціях організму.
Крім того, "ввімкнулися" гени, що відповідають за ембріональний розвиток. Чому так відбувається, дослідники не можуть точно пояснити. Вони припускають, що вмираюча клітина "перероджується" на клітину зародка.
Також дослідники констатують, що в мертвому організмі активізуються ще й онкогени, зазвичай пов'язані з розвитком новоутворень. Це дозволяє пояснити, чому люди, яким пересадили органи від померлих донорів, стають більш схильними до ракових захворювань.
Практичною стороною відкриття може скористатися судова медицина. За ступенем активності генів можна дуже точно встановити час смерті людини, що надзвичайно важливо в криміналістиці.

Related

Цікаво 4237487614706855569

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item