Сенатори США і Зеленський обговорили фіндопомогу

Сенатори США і Зеленський обговорили фіндопомогу
Зеленський зустрівся із сенаторами США Джонсоном і Мерфі

Якщо виділення США $250 млн на сферу безпеки України не відбудеться через завершення фінансового року, то це станеться у 2020 році, повідомив сенатор Джонсон.

 
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із сенаторами Сполучених Штатів Америки Рональдом Джонсоном і Крістофером Мерфі. Про це повідомляє прес-служба президента України.
 
Після зустрічі сенатор Рон Джонсон на брифінгу зі своїм колегою сенатором Мерфі повідомив, що якщо виділення $250 млн фінансової допомоги Україні на сферу безпеки з боку США не станеться через завершення фінансового року, то це відбудеться у 2020 році.
 
"Я і мої колеги зустрічалися із президентом Трампом, ми направили йому лист, у якому його переконували, щоб у цьому фінансовому році гроші були використані на надання допомоги Україні. Якщо цього не станеться, мій колега Кріс Мерфі в бюджетному комітеті, і ми впевнені, що приймемо відповідне рішення про надання цієї фінансової допомоги в наступному фінансовому 2020 році", - передає слова Джонсона Інтерфакс-Україна.
 
Джонсон вказав, що надання військової допомоги Україні неодноразово одноголосно приймалося Конгресом США.
 
"І зараз, з урахуванням того, що в нас завершується фінансовий рік, чи буде прийняте це рішення - залежить від тимчасового чинника, тому що ми в кінці фінансового року", - пояснив він.
 
При цьому сенатор підкреслив, що підтримка українського народу з боку США є "міцною і непорушною".
 
Як повідомляють у Зеленського, під час зустрічі президент України відзначив потужну підтримку обома палатами Конгресу США. Він подякував сенаторам, що входять у Сенатський український кокус, за їхній особистий внесок у формування цієї підтримки.
 
"Хочу подякувати нашому стратегічному партнерові США за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - зазначив Зеленський.
 
Також сторони обговорили співпрацю у сфері енергетичної безпеки, зокрема наголосили на важливості диверсифікації поставок в Україну енергоносіїв шляхом налагодження їх поставок зі США.
 
Відзначається, що сторони обговорили питання реалізації реформ в Україні. Зеленський, зокрема, має намір запропонувати активні реформи в секторі безпеки й оборони України за стандартами НАТО.
 
Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що президент США Дональд Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні.
 
За даними телекомпанії CNN, американська адміністрація протягом останніх декількох тижнів висловлювала намір припинити надання 250 мільйонів доларів військової допомоги Україні, проте остаточне рішення ще не прийнято.
 
За підсумками огляду пакета військової допомоги Києву Пентагон виступив за його збереження.

Related

Події в Україні 3549120938345741654

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item