Нідерланди просять Росію видати Цемаха

Нідерланди просять Росію видати Цемаха

Генеральна прокуратура Нідерландів просить Росію передати підозрюваного у справі МН17 Володимира Цемаха.
Як зазначається, Нідерланди не хотіли, щоб Україна віддавала бойовика і намагалися цьому перешкодити. Про це повідомляє видання NOS.
"Нідерланди хотіли перешкодити переведенню Цемаха до Росії. В даний час генеральний прокурор попросив Росію видати підозрюваного у справі MH17, йдеться в листі правоохоронців родичам жертв авіакатастрофи", - йдеться в повідомленні.
За даними Insider, представник російського МЗС Марія Захарова відмовилася відповідати на питання про те, чи видасть Росія обвинуваченого.
"Спочатку треба визначити його правовий статус, а це питання коментує не МЗС, а Тетяна Москалькова. Коли його правовий статус буде визначений - тоді звертайтеся до нас", - заявила вона.
Водночас Тетяна Москалькова, відповідаючи на запитання про Цемаха, порадила звернутися до Генпрокуратури
"Цемах залишається обвинуваченим у справі, яку Україна поки не закрила. Відповідно до чинного законодавства, він може свідчити по відеозв'язку, або приїжджати для свідчень до суду, а потім повертатися до Росії. Про вимогу Голландії про видачу мені невідомо, з цим питанням слід звертатися до Генпрокуратури", - сказала вона.
5 вересня суд відпустив з-під варти колишнього бойовика угруповання ДНР Володимира Цемаха. Він фігурує у справі про збиття малайзійського "Боїнга" рейсу МH17 на Донбасі влітку 2014-го.
7 вересня Цемах відправився в Росію в рамках обміну полоненими між Україною і РФ.

Related

Події у світі 6292656466035516256

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item