Чому вам швидко набридають кожні нові стосунки

Стосунки стають нудними, коли у них пропадає динаміка. Декілька місяців романтики, і стосунки стають передбачуваними — це нормальний ...

Стосунки стають нудними, коли у них пропадає динаміка.

Чому вам швидко набридають кожні нові стосунки
Декілька місяців романтики, і стосунки стають передбачуваними — це нормальний етап їх розвитку. Коли партнер вже не викликає у вас нічого, крім нудьги, можливо, поруч просто не той хлопець. Однак, якщо так закінчується кожен роман, варто пошукати причини серйозніше. Розбираємося, чому людям швидко набридають будь-які стосунки.
Ви не дозволяєте собі досить відкритися
Стосунки стають нудними, коли у них пропадає динаміка. Ви познайомилися, пережили цукерково-букетний період, переконали один одного у своїх почуттях — усе, що потрібно, щоб ви стали парою, зроблено. Однак стосунки повинні розвиватися весь час, а не тільки в момент зародження.
За словами експерта зі стосунків і тренера позитивної психології Дейва Воловські, відносини зростають, коли обидва партнери не бояться бути уразливими та відкритими один з одним. Це зміцнює почуття близькості та зв'язку в парі. Але якщо люди поводяться замкнуто і не діляться слабкостями та переживаннями, то обмежують не тільки свій особистісний ріст, але і розвиток стосунків, що призводить до стагнації й нудьги.
Будьте відкритими для спілкування і заохочуйте розмови, які допоможуть вам дізнатися більше про минуле партнера, його бажання, мрії та пріоритети. Здатність ділитися такими речами допомагає здоровим стосункам рости.
У вас нереалістичні очікування від стосунків
Коли ви шукаєте в чоловікові партнера, який виконає всі ваші романтичні мрії та втілить уявлення про ідеальні стосунки, то налаштовуєте себе на розчарування. Відчувши, що все йде не так, як уявляєте, ви втратите інтерес до людини.
Найчастіше стосунки хороші та безтурботні самі по собі тільки на початку, пізніше це вимагає деяких зусиль. Здоровий, дорослий, що задовольняє обох людей в парі зв'язок вимагає рівних вчинків і зусиль. Для цього необхідно вступати у стосунки з реалістичними очікуваннями від себе і партнера.
Ви не закохані у свого партнера
Якщо вам кожен раз стає нудно у нових стосунках, зверніть увагу на типи хлопців, яких ви вибираєте. Можливо, у них є спільні риси, і вам просто варто пошукати людину за межами звичайного типажу.
Хочете зрозуміти, чому вам стає нудно, проаналізуйте минулі стосунки. Запишіть, що вам подобалося в них, а що ні. Витратьте час на те, щоб дійсно поринути у спогади про кожного з партнерів і свої почуття про них. Може виявитися, що ви кожного разу знову і знову вибираєте те, що вам не підходить.
Ви звикли до драми у стосунках
За словами психотерапевта Елізабет Ерншоу, люди з більш тривожним типом прихильності можуть відчувати дискомфорт в спокійних безпечних стосунках, тому що звикли до хаосу. Замість того, щоб розглядати поважний зв'язок без скандалів і маніпуляцій як здоровий і гарний, вони вважають, що відносини стали нудними та в них немає почуттів.
Таке сприйняття може привести людину до пастки, в якій вона буде тягнутися лише до токсичних партнерів. Якщо цей руйнівний патерн є у вашому житті, варто розібратися зі своїм типом прив'язаності та працювати над тим, щоб відчувати себе комфортно в надійних і здорових стосунках.
Ви не готові до серйозних зобов'язань
Іноді відчуття, що стосунки стали нудними та вже не такими, як раніше, виникає через небажання брати відповідальність. Як тільки мова заходить про зобов'язання, ви шукаєте привід припинити спілкування. Якщо найменший конфлікт: прохання зробити те, що ви не хочете, або розмова про ваше спільне майбутнє змушують вас бігти, варто подумати, чи готові ви до стосунків в принципі. Коли людина хоче зберегти відносини, вона буде намагатися знайти причини нудьги та способи пробудити інтерес до партнера, а не просто перемикатися на наступного.
Вам здається, що ви знаєте про партнера все, що потрібно
Коли ви досить довго разом, починає здаватися, що ви знаєте про хлопця все. Ви чули всі його історії, пам'ятаєте звички, вивчили політичні погляди та музичні вподобання. Здається, людина більше не здатна вас здивувати, але це не так. Люди весь час змінюються, нехай і не завжди радикально. У них з'являються інші інтереси, інший погляд на звичні речі. Незалежно від того, як давно ви знайомі, — у вас завжди є можливість дізнатися про людину щось нове.
Змініть ставлення до свого партнера. Вам варто розгледіти в ньому людину, а не просто хлопця, якого ви бачили вже тисячу разів. Якщо ви не готові бути цікавою і більше дізнаватися про людей, вам буде нудно всякий раз, коли ви вступаєте у стосунки.

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item