На зворотному боці Місяця китайцями була знайдена дивна речовина

Її помітили під час дослідження одного з кратерів.
На зворотному боці Місяця китайцями була знайдена дивна речовина
Китайський ровер «Юйту-2» виявив на зворотному боці Місяця невідомий матеріал.
Його помітили під час дослідження одного з кратерів: ровер зобразив його на одному з переданих знімків. На сайті місії уточнюється, що фотографії були отримані в кінці липня.
На корпусі машини встановлений спектрометр Visible and Near-Infrared Spectrometer (VNIS), що дозволяє визначити склад матеріалу, по відбитому від нього світла. Поки учені не змогли зрозуміти, з чого складається знахідка і сказали тільки, що у неї «незвичайний колір» і «гелеподібна структура».
У січні 2019 року китайський апарат «Чан'е-4» передав на Землю фотографії зворотної сторони Місяця. Знімки поверхні супутника стали першими, зробленими з близької відстані. Апарат буде збирати дані про геологічну будову Місяця і її склад ґрунту, а також проведе низку низькочастотних радіоастрономічних спостережень.
У первинних пробах мантії зі зворотної сторони Місяця вчені виявили піроксени та олівіни — високощільні мінерали з низьким вмістом кальцію та високим вмістом заліза. На думку фахівців, ці породи спочатку входили в склад верхньої мантії, проте були викинуті на поверхню із-за падіння метеоритів.

Related

Цікаво 2817108825609885467

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item