Під ОП підприємці вимагають ветувати два закони

Під ОП підприємці вимагають ветувати два закони
Від президента вимагають накласти вето на два закони

Мітингувальники з різних міст вимагають накласти вето на закони про детінізацію розрахунків і про реєстраторів розрахункових операцій у смартфоні.

У понеділок, 30 вересня, в Києві під Офісом Президента більш ніж 500 підприємців проводять мітинг з вимогою накласти вето на закони №1053-1 і №1073, які вони розцінюють як тиск на бізнес, повідомляє Укрінформ.
Зазначається, що підприємці скандують: "Вето" і запрошують Зеленського на каву.
Як пояснили представники малого бізнесу, прийняття зазначених законів знищить їхній невеликий бізнес. Зокрема, за словами підприємців, ці закони передбачають введення касових апаратів навіть в маленьких магазинах, а всі чеки треба буде направляти до податкової і платити з кожного чека податок, а якщо сума за рік буде вища за 300 тисяч грн, то треба буде вже платити податки як великий бізнес. Зараз у малого бізнесу фіксований податок.
До Києва приїхали бізнесмени, зокрема, з Одеси, Черкас, Чернігова, Сум та інших міст.
Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня прийняла закон про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг і про реєстраторів розрахункових операцій у смартфоні, а також схвалила відповідні зміни до Податкового кодексу України.
Закони спрямовані на виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та "відбілювання" обігу товарів, що реалізуються без офіційного відображення тими суб'єктами господарювання, які відповідно до законодавства не звільнені від обов'язку застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, проте реально їх не використовують.
Нагадаємо, раніше під Офісом президента відбулися сутички. Інвестори, які вийшли на мітинг в центрі Києва, хотіли зайти в будівлю ОПУ, але правоохоронці їх відтіснили.

Related

Події в Україні 4244567628804387017

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item