40% росту і вихід на членство в ЄС і НАТО: Кабмін показав 5-річну програму

40% росту і вихід на членство в ЄС і НАТО: Кабмін показав 5-річну програму

За 5 років треба побудувати фундамент для набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.
Про це йдеться у програмі уряду, пише "Інтерфакс-Україна"
За 5 років збираються досягти зростання економіки (ВВП) на 40%, створити 1 млн нових робочих місць, залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій.
До 2025 року Кабмін планує показати "очевидний розвиток інфраструктури", зокрема привести в гарний стан основні дороги (24 тис. км), розвивати залізницю, побудувати 5 глибоководних портів і 15 аеропортів.
Серед цілей уряду - забезпечення кожного українця на рівні реального прожиткового мінімуму, зменшення забруднення навколишнього середовища "щонайменше на 20%", збільшення народжуванності, повернення в Україну громадян, які виїхали.
"Досягнення цього буде міцним фундаментом для реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору", - сказано у програмі.
Серед іншого:
Забезпечення українців онлайн-доступом до 100% державних послуг, досягнення показника в 60% використання населенням таких послуг;
Нова Генеральна схема планування території; ввести всі земельні реєстри в Містобудівний кадастр для відкритого доступу громадян;
Знизити бюджетний дефіцит до 1,5%.
Уряд подав програму до Верховної Ради для її затвердження.

Related

Політика 1838500349716245730

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item