"Слугу народу" порівняли зі сліпим водієм

"Слугу народу" порівняли зі сліпим водієм

"Слуга народу" у парламенті нагадує водія із зав'язаними очима, який жене авто на повну швидкість.
Про це сказав голова фракції "Голос" Сергій Рахманін в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".
"Із захопленням спостерігаю, як авто на ручнику перетворюється на каток. Бентежить не стільки швидкість, бо вона порушує правила дорожнього руху, скільки те, що люди, які сидять за кермом цього катка, вони із зав'язаними очима.
Сім законопроектів проголосували у Верховній Раді у другий день роботи. За направлення до Конституційного суду. Величезна підозра, що 90% тих людей, які за це голосували, в очі не бачили за що.
Із власного спілкування. Один мене запитував "Що таке регуляторні органи?". Другий: "Чому Верховна Рада не може створювати дорадчі органи?". Кажу "Може". Запитує "А навіщо ми тоді голосуємо?". Третій каже "Ну якщо щось не так, Конституційний суд виправить". Я кажу "Ні. Конституційний суд не має торкатися цього тексту". Він мені: "А, ну окей. Тоді ми виправимо, коли повернеться". Відповідаю "Ні. Ви не можете кому змінити у цьому проекті. Бо інакше він знову піде на КС". Ще один дізнався від мене, що виявляється представники їхньої політичної сили збираються ввести імперативний мандат щодо депутата-мажоритарника. І так далі.
Люди, які голосують, не знають за що вони голосують", - розповів Рахманін.
"Коли кажуть "28 років ми стояли на гальмах, тому нам треба зараз бігти". Уявіть собі ситуацію, коли людина їде на червоне світло зі швидкістю 120 кілометрів на годину, тому що в неї є поважна причина - у неї хвора дитина. Це є підставою, щоб порушувати правила дорожнього руху? Ну один раз, як виняток? Але по дорозі можна збити ще трьох дітей і зламати собі шию.
Це в принципі те, що сьогодні робить влада, яка із заплющеними очима, керуючись ніби-то благими намірами, у сліпу жене величезну кількість законів. Добре, що це добрі закони. А якщо - ні", - зауважив Рахманін.
У Верховну Раду за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяць. Зокрема зареєстровано 387 ініціатив.

Related

Політика 6883971761894353580

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item