Аферист за $ 150 тисяч продавав "зв'язки" в ОП

Затримання шахрая в Києві

Зловмисник вимагав гроші у кандидата на посаду голови однієї з районних адміністрацій в Київській області. 

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, прикриваючись "зв'язками" в Офісі президента, вимагав у учасника президентського проекту LIFT 150 тисяч доларів. Про це повідомляє Генпрокуратура у вівторок, 22 жовтня.
"Вказана особа шляхом обману, а саме створення уявлення у кандидата на посаду голови однієї з районних адміністрацій Київської області (проект LIFT) про наявність "зв'язків" в Офісі президента, намагалася заволодіти грошовими коштами в сумі 150 тисяч доларів", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що шахрая затримали на гарячому під час отримання частини коштів в розмірі майже 30 тисяч євро.
Вирішується питання про оголошення підозри в скоєнні злочину, передбаченого статтею про шахрайство (ч.4 ст.190 КК України).
В Офісі президента підтвердили цю інформацію. Перший заступник керівника ОП Сергій Трофимов заявив, що завдяки онлайн-проекту LIFT "часи, коли питання вирішувалися за допомогою хабарів, пройшли".
"Будь-які зловживання на цьому проекті неприпустимі, винних каратимуть відповідно до закону", - підкреслив Трофимов.



Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали шахраїв, які, представившись довіреними особами президента Зеленського, вимагали 570 тисяч доларів за сприяння в призначенні на керівну посаду в Укроборонпромі.
Пізніше стало відомо, що шахраїв затримали при отриманні частини суми у 250 тисяч доларів в будинку навпроти Офісу президента.

Related

Політика 7728786017174482508

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item