Пристайко заявив про останній шанс для Мінська-2

Пристайко заявив про останній шанс для Мінська-2
Міністр закордонних справ України заявив про пошук плану Б щодо Донбасу

Усі члени нормандського формату, крім Росії, погодили дати саміту і чекають рішення Кремля.

 
Лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо тиша на Донбасі протримається сім днів, заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю Reuters 14 жовтня перед зустріччю з колегами з ЄС у Люксембурзі.
 
"У нас є деякі дати... Ми прагнемо до середини наступного місяця, десь близько середини листопада. Ми відкрито сказали всім, що робимо, можливо, останню чесну спробу йти мінським шляхом. Якщо це не спрацює, нам доведеться шукати якийсь план Б", - сказалл Пристайко, відмовившись говорити, що це може бути за план.
 
Після зустрічі в Люксембурзі український міністр повідомив, що всі члени нормандського формату, крім Росії, погодили дати і чекають рішення Кремля.
 
"Є розуміння, що це може бути наступний місяць, якщо російська сторона підтвердить дати, запропоновані нашими партнерами", - констатував глава українського зовнішньополітичного відомства.
 
Раніше міністр уже говорив, що Україна може відмовитися від мінського процесу. У Росії неодноразово повторювали, що альтернативи мінським угодам немає.

Related

Політика 1632713518157651423

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item