Ми йдемо під гаслом "Захистимо українську землю", а це означає – капітуляції не буде - Тягнибок

77 років тому Українська Повстанська Армія боролася за Українську самостійну соборну державу "без холопа і без пана". Сьогодні українські націоналісти ХХІ століття продовжують цю боротьбу.
Про це заявив 14 жовтня очільник ВО "Свобода" Олег Тягнибок, звертаючись до всіх патріотів України, які зібрались у столиці на Марш слави УПА.
Ми йдемо під гаслом "Захистимо українську землю", а це означає – капітуляції не буде - Тягнибок
Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Києві, 14 жовтня
"Уперше Марш слави УПА ми провели 2005 року. Сьогодні, 2019-го, це вже вчотирнадцяте. Деякі сиромудрі мудрагелі щоразу запитують: "А що ж ви там "намарширували?" Відповідаю.
Сьогодні 14 жовтня – велике державне свято. А не було б цього ніколи, якби ми із тисячами українців не домагалися цього роками.
Не було би й де святкувати, якби сотні націоналістів, зокрема свободівців, не поклади життя у боротьбі за Україну. І на Майдані, і на війні.
14 жовтня – велике державне свято. А не було б цього ніколи, якби ми із тисячами українців не домагалися роками
Не було би вулиць і проспектів, названих іменами наших героїв. Не було б рішень місцевих рад про використання червоно-чорних прапорів у святкові дні.
Не було би вітання "Слава Україні! Героям Слава!" у війську.
Не було би декомунізації. Бо саме наш марш 14 жовтня, наша робота в парламенті та в органах місцевої влади, наші багаторічні акції й мітинги були першим протиставленням комуністам. Саме це переконало суспільство, що декомунізація необхідна, а владу змусило підкоритися.
Зрештою, навіть те, що сьогоднішня, далека від українських національних пріоритетів, влада відзначає це свято – також наша заслуга.
Завжди стояли і стоїмо на сторожі українських національних інтересів
Тим часом псевдонаціоналістична опозиція, як бачите, свої марші почала організовувати. І роблять це ті самі люди, що протягом 14 років називали нас "фашистами". Ті, що закликали українців каятися перед іншими націями за міфічні "злочини" бандерівців і навіть самі опускалися на коліна, просячи пробачення від імені України за "геноцид", якого не було в природі. Проти федералізації України сьогодні виступають ті, що вчора збирались у конфедерацію з РФ, а проти особливого статусу Донбасу і "формули Штайнмаєра", якою він передбачений, – ті, що власноруч усе це писали і голосували за це в парламенті.
Ті, що називали нас "цинічними бандерами", зараз у перші ряди бандерівців лізуть. Але насправді то ми, справжні націоналісти-бандерівці, завжди стояли і стоїмо на сторожі українських національних інтересів.
Пригадайте 2014 рік: фракція "Свободи" у ВРУ єдина не голосувала за закон "Про особливий статус Донбасу". Пригадайте 2015 рік: українські націоналісти, добровольці і волонтери – захисники Конституції – не дозволили записати в Основний Закон так званий закон про особливий статус Донбасу, почерговість виконання якого пізніше запропонував Штайнмаєр своєю "формулою".
Тоді влада влаштувала криваву провокацію, нас намагалися зламати і знищити, десятки націоналістів запроторили за ґрати. Але ми вистояли і перемогли. І переможемо зараз.
Найбільша щорічна політична акція в Україні – марш 14 жовтня – окрім вшанування пам'яті героїв, як завжди, висуває найактуальніші вимоги нації. Ми йдемо під гаслом: "Захистимо українську землю!", а це означає: капітуляції не буде! Ні через реалізацію так званої формули Штайнмаєра, ні через розпродаж землі і пограбунок українців олігархами та іноземним капіталом. Адже, як писав Крайовий провідник ОУН на Осередньо-Східних Українських Землях Дмитро-Мирон Орлик у праці "Ідея і Чин України", "право до української землі і до українських багатств має тільки український народ, бо цю землю здобули своєю кров'ю та працею його предки... Український націоналізм заборонить спекуляцію землею".
Право до землі і багатств має тільки український народ
Ми, усі тут присутні, зробимо все, щоб Україна розвивалася так, як заповідали наші предки. В ім'я слави сотень побратимів, які віддали життя за нас і за майбутнє наших дітей, зробимо все, щоб Україна нарешті стала такою, про яку вони мріяли, – самостійною, соборною, багатою та українською.
За нами – слава героїв, перед нами – велике майбутнє України. Є "Свобода" – буде Україна! Україна – понад усе!", – наголосив Олег Тягнибок.
14 жовтня вулицями столиці пройшов Марш УПА "Захистимо українську землю!" на честь 77-річчя створення Української повстанської армії. Зібралися представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Нацкорпусу, "Соколу" та інших патріотичних організацій. "Головна вимога цьогорічного Маршу – не допустити втрати територіальної цілісності та державного суверенітету України ні через реалізацію так званої "формули Штайнмаєра", ні через розпродаж землі і пограбунок українців олігархами та іноземним капіталом", - кажуть організатори.
Марш УПА - традиційна хода українських націоналістів до свята Покрови та дня створення УПА. Започаткована 2005 року ВО "Свобода".

Related

Політика 7355153082882620589

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item