Волкер розповів про ставлення Трампа до України

Волкер розповів про ставлення Трампа до України
Волкер у Конгресі розповів про ставлення Трампа до України

Курт Волкер повідомив, що президент США вважав Україну корумпованою державою із "жахливими людьми".

 
Президент США Дональд Трамп не хотів зустрічатися з новим президентом України Володимиром Зеленським, вважаючи Україну корумпованою державою. Про це заявив під час свідчень у Конгресі колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє Європейська правда з посиланням на BuzzFeed News.
 
Видання опублікувало ремарки Волкера для надання свідчень у Конгресі в рамках процедури імпічменту Трампа. Засідання було закритим і повна стенограма не публікувалася.
 
Волкер сказав комітету Конгресу, що він зустрівся із Трампом у травні і запропонував президенту США запросити Зеленського в Білий дім, стверджуючи, що той може допомогти подолати корупцію в Україні. Але, за словами Волкера, Трамп тоді був "дуже скептично" налаштований щодо Зеленського.
 
"Він сказав, що Україна - корумпована держава, повна "жахливих людей". Він сказав, що "вони намагалися мене скинути". Під час цієї розмови він посилався на бесіди з мером Джуліані", - сказав Волкер.
 
"Мені було зрозуміло, що, незважаючи на позитивні новини і рекомендації, які оприлюднила ця офіційна делегація про нового президента, президент Трамп мав глибоко негативну думку про Україну, яка сформувалася в минулому. Він, очевидно, отримував іншу інформацію з інших джерел, включаючи мера Джуліані, яка була більш негативною, що змусило його зберегти цей негативний погляд", - додав він.
 
Напередодні повідомлялося, що Волкер дає свідчення в Конгресі США. Слухання проходять за закритими дверима на спільному засіданні трьох комітетів Палати представників.
 
Відставка Волкера відбулася наступного дня після оприлюднення скарги американського розвідника, у якій ішлося про те, що Білий дім намагався приховати телефонну розмову президентів США й України Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Related

Події у світі 743369394223837566

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item