Співробітники СБУ затримали проросійського агітатора

Співробітники СБУ затримали проросійського агітатора

На Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник "російського козацтва", російської православної церкви та монархізму.
Чоловік активно підтримував тимчасову окупацію Криму і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і "приєднання" до РФ на умовах федералізації. Крім того, зловмисник підтримував контакти із членами так званих "козачих формувань" терористів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Також чоловік, який працював таксистом, відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї "русского мира".
Як зазначається, під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку та комп'ютерну техніку.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 "Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів". Наразі тривають невідкладні слідчі дії.
У Сєвєродонецьку на Луганщині припинили діяльність агітатора. Користувач інтернету поширював інформаційні матеріали антиукраїнського змісту через соціальні мережі "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Related

Гаряча новина 4097937324346151788

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item