Екс-посол США в Україні надає свідчення в Конгресі

Екс-посол США в Україні надає свідчення в Конгресі
Йованович звільнили через відмову тиснути на Київ, пишуть ЗМІ

Марі Йованович прийшла на слухання, всупереч позиції Білого дому. Також заплановано зустріч у Конгресі з колишньою радницею Трампа по Росії Фіоною Гілл.

Колишній посол США в Україні Марі Йованович прийшла на закриті слухання в комітетах Конгресу із закордонних справ, розвідки і нагляду, повідомляє Голос Америки в п'ятницю, 11 жовтня.
Йованович прийшла посвідчити в рамках розслідування з питання про імпічмент президента Дональда Трампа.
Зазначається, що вона з'явилася на слуханнях, всупереч позиції Білого дому, який наполягає, щоб колишні і діючі співробітники адміністрації не співпрацювали з розслідуванням про можливий імпічмент президента.
Раніше ЗМІ повідомили, що Йованович відсторонили від посади після того, як вона почала наполягати на тому, що прохання адвоката Трампа Руді Джуліані про проведення розслідувань в Україні повинні передаватися по офіційних каналах.
У той же час, NBC повідомляє, що свідчити в Конгресі буде також колишня радниця Трампа по Росії Фіона Гілл.
"Гілл планує розповісти, що Джуліані і Сондленд (посол США в ЄС) обійшли стороною належний процес отримання доступу до Трампа в питаннях України", - повідомляє видання.
За словами джерела, Гілл може сказати, що Джуліані і Сондленд обходили тодішнього радника з національної безпеки США Джона Болтона для спілкування з президентом Сполучених Штатів у питаннях, що стосуються України.
Такі дії Джуліані і Сондленда будуть свідчити про порушення правил Білого дому і Ради національної безпеки США і ведення "тіньової політики щодо України".
За даними ЗМІ, заслухати Гілл повинні 14 жовтня.
За словами екс-чиновника Білого дому, новина про можливе надання Гілл свідчень у Конгресі спричинила "страх" в оточенні Трампа, адже майже з початку каденції Трампа вона відігравала ключову роль у спостереженні за політикою України і Росії.
Сама Гілл відмовилася дати коментар журналістам.
Зазначимо, напередодні президент України Володимир Зеленський вкотре заявив про відсутність тиску на нього з боку США і Трампа в питаннях розслідування щодо сина екс-віце-президента Джо Байдена - Хантера.
Після цього Трамп заявив, що Зеленський поклав край розмовам про імпічмент.

Related

Події у світі 1942314969050464496

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item