Бундестаг проголосував проти зняття санкцій з РФ

Бундестаг проголосував проти зняття санкцій з РФ
У Бундестазі 535 депутатів виступили за збереження санкцій щодо Росії

На порядку денному німецького Бундестагу було дві пропозиції відносно політики Німеччини щодо Росії.


Німецький Бундестаг відхилив пропозиції опозиційних партій скасувати санкції проти Росії і вести політику "кооперації, а не конфронтації" з цією країною. Про це повідомляє РІА Новини в четвер, 24 жовтня.
 
На порядку денному засідання про відносини з Росією було дві пропозиції - "Розрядка з Росією - не продовжувати санкції проти Росії" фракції партії Ліві і "За нову політику щодо Росії - кооперація замість конфронтації" фракції партії Альтернатива для Німеччини. Перша переважно пропонувала бундестагу виступити із заявою про необхідність уряду Німеччини працювати в ЄС над тим, щоб санкції проти Росії не продовжувалися. У другій містилися різні заходи зі зміцнення співпраці з Росією на різних напрямах.
 
Обидві пропозиції комітет з міжнародних справ спочатку рекомендував до відхилення. За підсумками дебатів депутати проголосували відповідно до рекомендацій. За пропозицією партії Ліві голосування пройшло шляхом підняття рук - проти висловилися коаліційні ХДС/ХСС, СДПН, а також Зелені. АДГ утрималася. З ініціативи останньої голоси розподілилися наступним чином - 535 за відхилення, 75 проти, один утримався.
 
Виступаючи на слуханнях, член фракції Ліві Клаус Ернст заявив, що санкції діють п'ять років, "але ніякого впливу вони не мали". Він послався на дослідження Кильського інституту світової економіки, зазначивши, що втрати світової економіки від санкцій проти Росії склали 300 млрд доларів.
 
"До речі, тільки в Німеччині втрати становлять 770 млн доларів в місяць. Нас найбільше негативно зачепили ці санкції", - сказав Ернст.
 
Депутат зазначив, що необхідно обговорювати, скільки ще будуть зберігатися санкції - п'ять або десять років, тому що "критика цих санкцій буде тільки зростати", пославшись на дані опитування DPA, що тільки 23% німців виступають за обмеження.
 
У свою чергу, Мануель Саррацин з партії Зелені зазначив, що, на його думку, санкції мають вплив на економіку, "наприклад, на підприємства в сфері видобутку газу і нафти, в оборонній сфері, але я вважаю, що ці санкції правильні". "Це правильна політика", - додав він.
 
Представник коаліції Ніколас Лебель з фракції ХДС/ХСС погодився, що "Німеччині та Європі потрібна своя стратегія у відносинах з Росією, яка спирається на діалог, а не максимальний тиск, як це роблять наші американські колеги".
 
"Ми не можемо сьогодні сказати, що ця стратегія США принесла особливі плоди. Навпаки, є подальша ескалація. Але стратегія умиротворення також не веде нас вперед", - заявив він.
 
Лебель зазначив, що через це уряд веде "політику діалогу, але з наполегливістю і силою просуваючи наше бачення".
 
Нагадаємо, Україна досягла консенсусу з країнами Європи про збереження санкцій щодо Росії. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. За його словами, санкції не будуть зняті, поки Росія не виконає свою частину Мінських угод.
 

Related

Події у світі 4685373250798597894

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item