Верховна Рада позбавила нардепів виплат за прогули

Верховна Рада позбавила нардепів виплат за прогули
Депутати проголосували за позбавлення себе грошей за прогули

Нардепи позбуваються виплат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску більше третини засідань Ради чи половини засідань комітету.

Верховна Рада в середу, 16 жовтня, прийняла у другому читанні і в цілому законопроект № 1035-2 про внесення змін до закону про статус народного депутата України в частині позбавлення виплат за прогули.
За проголосували 268 нардепів, проти - 4, утримались - 67, не голосували - 67.
 
Отже, у разі, якщо нардеп протягом календарного місяця протягом однієї чергової сесії Ради без поважних причин не бере безпосередньої участі в більш ніж третині пленарних засідань чи більш ніж половині засідань комітету, до складу якого він входить, то йому не відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.
 
Припинення відшкодування депутату таких витрат здійснюється за розпорядженням голови парламенту за рішенням комітету, до компетенції якого входять питання депутатської етики, яке приймається на підставі даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками і відомостей з обліку робочого часу нардепів, наданих Апаратом Ради.
 
Нагадаємо, 12 вересня Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, яким депутатів позбавлятимуть виплат за прогул більш ніж третини пленарних засідань Ради чи більш ніж половини засідань комітету.
 
А напередодні спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що за невідвідування засідань Ради без поважних причин народних депутатів повинні позбавляти мандата

Related

Політика 5201359752708734583

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item