Хабарі в інституті Шалімова: у лікаря вилучили майже мільйон доларів

Частина вилучених грошей Лікарю вже вручили повідомлення про підозру за статтею про отримання неправомірної вигоди посадовою осо...

Хабарі в інституті Шалімова: у лікаря вилучили майже мільйон доларів
Частина вилучених грошей

Лікарю вже вручили повідомлення про підозру за статтею про отримання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великому розмірі.

Правоохоронці провели обшуки у завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова і вилучили у нього близько мільйона доларів готівкою. Чоловікові оголошено підозру, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці у Facebook в п'ятницю, 4 жовтня.
"840 тисяч доларів США були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням всіх обшуків загальна сума отриманих коштів становить близько 1 млн доларів США", - написала Максимець.
За її словами, лікареві вже вручили повідомлення про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч.4 ст.368 КК України).
Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою з альтернативою застави.

Напередодні стало відомо, що правоохоронці затримали в Києві на хабарі в 20 тисяч доларів завідувача відділом трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології НАМНУ Олега Котенка. У робочому кабінеті в нього знайшли ще 60 тисяч доларів.
Раніше повідомлялося, що лікарів з Інституту раку затримали за хабарі. Медики вимагали від онкохворих пацієнтів до 70 тисяч гривень за видачу безкоштовних ліків, закуплених за бюджетні кошти.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item