В Україні розкрили масштабне вербування людей у трудове рабство

В Україні розкрили масштабне вербування людей у трудове рабство
Люди жили в бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення

Людям обіцяли високу зарплату, соцпакет і комфортні умови праці в Одеській області. Натомість змушували тяжко працювати на полях по 12-13 годин.

 
Правоохоронці Дніпропетровської і Одеської областей затримали членів злочинної групи, які вербували людей у ​​трудове рабство. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в п'ятницю, 11 жовтня.
 
"За підозрою в торгівлі людьми поліцейські затримали двох осіб: 42-річного чоловіка і 41-річну жінку, які займалися пошуком людей для подальшої трудової експлуатації. Також вони стежили за утриманням завербованих осіб і контролювали їх роботу. Зараз поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину осіб", - йдеться в повідомленні.
 
За даними слідства, для вербування члени групи вибирали людей, які перебували в скрутному матеріальному становищі, обіцяли їм високу зарплату, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області. Натомість змушували тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин.
 
За будь-яку помилку їх жорстоко карали - били або позбавляли їжі. Постраждалі проживали в бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення в Овідіопольському районі за високим парканом. Комплекс будівель перебував під цілодобовою охороною, в тому числі з використанням собак.
 
"Встановлено, що з 2018 року для трудової експлуатації вони завербували близько 30 осіб - мешканців міст Нікополь, Покров і Марганець Дніпропетровської області", - поінформували в поліції.
 
В діях затриманих вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею про торгівлю людьми (ч. 2 ст. 149 КК України). Затриманим загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Людям обіцяли високу зарплату, соцпакет і комфортні умови праці в Одеській області. Натомість змушували тяжко працювати на полях по 12-13 годин.

 

 
 
 
Раніше повідомлялося, що в Одеській області майже 100 осіб кілька років тримали в рабстві. Чоловіків і жінок змушували тяжко працювати в полі, а за відмову або спробу втечі сильно били.
 
Також повідомлялося, що в Запорізькій області директор інтернату здавав дітей "в оренду" як робочу силу.
 

Related

Суспільство 8944382377761979767

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item