У Польщі заявили, що не видадуть РФ ветерана АТО

У Польщі заявили, що не видадуть РФ ветерана АТО
Ігоря Мазура затримали на прикордонному пункті пропуску Дорогуськ

Затримання на кордоні Ігоря Мазура є виключно технічним виконанням Польщею міжнародних угод і зобов'язань, запевнила віце-спікер польського Сейму Малгожата Гошівська.

Влада Польщі не стане передавати ветерана АТО Ігоря Мазура Росії, але доведеться пройти стандартну процедуру через розгляд ордера Інтерполу в суді 12 листопада. Про це повідомила віце-спікер польського Сейму Малгожата Гошівська на своїй сторінці в Facebook в суботу, 9 листопада.
"Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура є винятково технічним виконанням Республікою міжнародних угод і зобов'язань. Відважний цивільний активіст і ветеран війни на Донбасі, в Грузії і Чечні став жертвою дій східних сусідів. Він був внесений російськими службами в реєстр затримань Інтерполу", - написала Гошівська.
 
За її словами, це "наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти".
 
"Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію. Польща зробила те, що повинна була зробити. Вона затримала людину, яка фігурує в реєстрі. Але - для з'ясування ситуації. Ми вже багато знаємо. І я запевняю вас, що дорога в Росію не є відкритою", - повідомила віце-спікер.
 
Гошівська зазначила, що польська влада і суди ретельно розслідують цю справу. Зі свого боку вона пообіцяла допомогу і гарантії невинності Мазура щодо російських звинувачень.
 
Нагадаємо, в суботу про затримання Ігоря Мазура повідомила омбудсмен Людмила Денисова. За її словами, вже наступного тижня в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття українця під варту з метою екстрадиції в Росію.

Related

Події у світі 2484601696608877503

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item