ГПУ звільнила слідчого, який розслідував справу Богдана

ГПУ звільнила слідчого, який розслідував справу Богдана

Генеральна прокуратура звільнила слідчого, який розслідував справу про можливу причетність голови Офісу президента Андрія Богдана до розтрати 32 млн гривень держкоштів.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" сказав колишній начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передають Українські Новини.
"Слідчого у цій справі звільнили одним із перших, і це такий серйозний аргумент, що вони таким незаконним способом хочуть захиститися від кримінального переслідування", - повідомив він.
Горбатюк зазначив, що Богдана було допитано у цій справі і він зараз фігурує в ній як свідок.
Розслідування справи заблоковано, оскільки  керівництво Генпрокуратури відмовляється підписувати проєкти підозр суддям, що фігурують у цьому кримінальному провадженні.
Як повідомляли Українськi Новини, за даними джерел агентства, Управління спецрозслідувань Генпрокуратури розглядало питання вручення підозри Богдану.
Богдана підозрюють у порушенні закону під час роботи в Кабміні Миколи Азарова.
Так, на думку слідства, чинний голова Офісу президента сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд гривень за держгарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії.
Це було здійснено для притягнення до кримінальної відповідальності ексголови ЄЕСУ і лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Богдан готував юридичні матеріали Кабміну в цьому процесі й допустив незаконне стягнення держкоштів, не повідомивши до прокуратури про злочин.
Через ці судові рішення Україна виплатила Росії близько 32 млн гривень.
Раніше джерело в Генпрокуратурі повідомило Українським Новинам, що управління спецрозслідувань розглядає питання вручення підозри чолі Офісу Президента Богдану.
Після чого в Генеральній прокуратурі заявили, що не мають інформації про вивчення питання вручення підозри чолі Офісі Президента Андрію Богдану.

Related

Політика 6414144317659717603

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item