Київський апеляційний суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого звинувачують в розстрілах на Майдані

Київський апеляційний суд відпустив під домашній арешт "беркутівця", якого звинувачують в розстрілах на Майдані

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Віктора Шаповалова, екс-командира роти батальйону міліції особливого призначення "Беркут", обвинуваченого в перевищенні влади і службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протестів на Майдані, що призвело до тяжких наслідків.
"Суд пом'якшив запобіжний захід Шаповалову на нічний домашній арешт (з 22 до 6 ранку), без носіння браслета. На підставі того, що відповідно до ч.5 ст 72 КК (так званий" Закон Савченко ") обвинувачений провів під вартою "9 років" - зарахування "день за два", згідно вищенаведеної норми) - з 10 років, тобто максимально можливого терміну позбавлення волі, передбаченого для злочинів, в яких звинувачується Шаповалов", - йдеться в повідомленні на сторінці Адвокаційної Дорадчої Групи (адвокати сімей Небесної Сотні) .
Суд не інформував ні потерпілих, ні їх представників про апеляційній скарзі Шаповалова.
Віктор Шаповалов - один з небагатьох екс-беркутівців, яка не втік з України і вже третій рік перебуває в СІЗО. Йому інкримінують побиття і знущання над активістами Майдану, незаконне використання зброї та зловживання службовим становищем. Він знаходиться під вартою з 2015-го року. Обвинувальний акт було передано в суд в листопаді 2016 року. У справі за обвинуваченням Шаповалова - 108 потерпілих, і на даний момент триває стадія їх допиту. Наступне засідання у справі має відбутися 18 грудня.

Related

Суспільство 9181403152692576599

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item