Труба: Голос із "прослушки" схожий на мій, для експертизи немає оригіналу

Труба: Голос із "прослушки" схожий на мій, для експертизи немає оригіналу

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба припустив, що на скандальних аудіозаписах, зроблених нібито в його кабінеті, голос схожий на його власний, але, щоб сказати напевно, потрібна фоноскопічна експертиза.
Джерело: Роман Труба в інтерв’ю LB.ua
Пряма мова: "Моя відповідь наступна: голос схожий. Але чи це мій голос – я не можу сказати. Для цього потрібно провести фоноскопічну експертизу...
Голос – схожий на голос директора ДБР Романа Труби, але якщо ми говоримо про ці події (про які йдеться на плівці – ред.), то вони не відбувалися".
Деталі: Очільник ДБР також відзначив, що у випадку експертизи готовий надати зразки голосу. А експертиза може бути призначена, якщо є оригінали записів.
Водночас, за його словами, якби ці оригінали були, не було би потреби викладати записи у Telegram: "Людина передала би оригінал у правоохоронний орган". 
Труба також повідомив, що кримінальне провадження щодо встановлення прослушки в ДБР розслідує саме Бюро розслідувань, оскільки це "єдиний орган, який хоче дати відповіді на питання, хто встановив незаконні прослуховуючі пристрої в кабінеті директора".
Що було раніше: Труба відмовлявся коментувати, чи на записах звучить саме його голос.
Передісторія:
  • 21 вересня Труба заявив, що виявив у робочому кабінеті апаратуру для прослуховування, вмонтовану у вентиляційну систему. 
  • Увечері 19 листопада в месенджері Telegram з'явився анонімний канал під назвою "Трубу прорвало" із аудіозаписами нібито в кабінеті керівника ДБР.
  • На записах одного зі співрозмовників імовірний Труба називає "Андрій Йосипович" (можливо, керівник Офісу президента Андрій Богдан).
  • На одному з аудіозаписів голос, який нібито належить Трубі, обговорює з іншим чоловіком "підозру по Уляні" (ймовірно, мова про ексочільницю МОЗ Уляну Супрун – ред.) і просить "підготувати довідки", бо він іде на "доповідь до Володимира Олександровича".
  • Також на записах обговорюють, що заступники Труби фігурують на плівках НАБУ, знятих у кабінеті судді Вовка.
  • На записах також нібито є голос заступника Богдана Андрія Смирнова, який дає вказівки кого допитувати, кого "підвісити", а кого "доганяти".
  • Крім того, на записах нібито Труба зупиняє обшуки на підприємствах Костянтина Жеваго і обговорює те, що під час візиту МВФ не треба чіпати Приватбанк и НБУ.

Related

Політика 9089290206475272319

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item