Україна може відновити постачання газу з РФ

Україна може відновити постачання газу з РФ
У Кабміні допускають повернення до прямих поставок газу з Росії

Потенційні прямі поставки газу з Росії можуть бути тільки за ціною, прив'язаною до європейського індикатора.

 
Україна може повернутися до прямих поставок газу з Росії. Про це заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера у п'ятницю, 29 листопада.
 
За його словами, прямі поставки газу з РФ, які пропонує в пакеті із транзитом в ході нинішніх переговорів російська сторона, можуть бути, але не за політичною ціною.
 
"Ми говоримо, що якщо ми з вами (Росією - ред.) і можемо домовлятися про прямі поставки, якщо потенційно, в комплексі, в пакеті із транзитом, тому що так РФ ставить питання, таку умову, то ціна обов'язково повинна бути прив'язана до європейського індикатора", -сказав Оржель.
 
Міністр підкреслив, що Україна ні в якому разі не може більше отримати "політичну" ціну на газ. "Ми повинні брати індикатор Європи, і якщо в Європі ціна знижується, а згідно з відповідними оцінками, у Європі найближчим часом можливе збільшення пропозиції та інфраструктури LNG, ми, відповідно, прив'язуємося формульно до ціни Європи", - сказав Оржель.
 
Нагадаємо, раніше в Нафтогазі повідомили, що крайній термін для укладення довгострокового контракту на транзит газу з Росією - 13 грудня.
 
У Кремлі відзначили, що президенти Росії та України Володимир Путін і Володимир Зеленський на зустрічі в Парижі 9 грудня можуть обговорити газові питання, якщо до того часу ситуація не буде вирішена.

Related

Економіка 2871668648898087827

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item