Повітря в метро Лондона визнано найбруднішим у світі

Повітря в метро Лондона визнано найбруднішим у світі
Метро Лондона - найстаріше в світі

Повітря в лондонському метро - найбільш забруднене у світі. На деяких ділянках концентрація небезпечних частинок перевищує допустимі показники в десятки разів.

 
Рівень забруднення повітря в лондонській підземці фахівцями визнаний найвищим у світі. Винуватцями забруднення є частинки, концентрація яких на окремих ділянках перевищує допустимі показники в багато разів, пише The Times, посилаючись на дослідження лондонського Королівського коледжу.
 
Забруднення повітря відбувається через тертя коліс об рейки вагонів метрополітену, а також через роботу гальмівних колодок і ескалаторів. Також свою лепту в забруднення вносить погана вентиляція на станціях і в вагонах.
 
Вчені стурбовані тим, що забруднене повітря в метро негативно впливає на організм людини. Так, частинки проникають глибоко в легені і потрапляють у кровотік, що може спровокувати розвиток серцево-судинних захворювань, а також стати причиною інсульту та раку легенів.
 
"Ми витрачаємо близько 60 мільйонів фунтів стерлінгів щороку на очистку наших поїздів, станцій і тунелів і прагнемо забезпечити нашим співробітникам і клієнтам максимально чисте повітря", - заявила головний інспектор з питань безпеки, здоров'я і стану навколишнього середовища компанії Transport for London Ліллі Метсон.
 
Відзначимо, що метро Лондона - найстаріше в світі, воно було відкрите в 1863 році. Підземка в британській столиці складається з 11 ліній і налічує 270 станцій. Щодня метрополітеном користуються близько трьох мільйонів пасажирів.

Related

Цікаво 6823965927970608204

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item