У НАТО назвали головні загрози Альянсу

У НАТО назвали головні загрози Альянсу
Столтенберг заявив про зростання фінансування Альянсу серед європейських членів

Єнс Столтенберг назвав п'ять основних загроз: тероризм, ІДІЛ, агресія Росії, кіберзагрози і зростання могутності Китаю.

 
Європейські союзники по НАТО нарощують оборонні витрати тому, що постають перед викликами і загрозами, серед яких - тероризм, ІДІЛ, агресія Росії, кіберзагрози і зростання могутності Китаю. Про це у п'ятницю, 29 листопада, заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.
 
Він також зазначив, що це робиться не для того, щоб задовольнити вимоги президента США. Про це Столтенберг сказав під час прес-конференції напередодні Лондонського саміту НАТО, який відбудеться в Лондоні 3-4 грудня з нагоди 70-ї річниці цієї організації.
 
"Президент Трамп правий щодо важливості збільшення оборонних витрат із боку європейських союзників і доносив дуже чітко це послання союзникам уже кілька разів. Але європейські союзники повинні інвестувати в оборону зовсім не для того, щоб задовольнити президента Трампа. Вони повинні інвестувати в оборону, тому що перед нами постають загрози і виклики", - підкреслив Столтенберг.
 
Він вказав на зростання тероризму та необхідність нарощувати зусилля в боротьбі з Ісламською державою в Іраку та Сирії.
 
"Протягом останніх років ми бачимо більш агресивну поведінку Росії. Ми бачимо зростання кібернетичних загроз і фундаментальні зміни у глобальному силовому балансі після підйому Китаю. Все це разом створює все більш непередбачувану ситуацію з безпеки - і це саме та причина, з якої всі союзники по Альянсу вирішили інвестувати більше в оборону", - додав генсек НАТО.
 
Раніше міністр оборони Британії заявив, що Росія представляє реальну загрозу НАТО і тестує рішучість Альянсу, використовуючи ситуацію в Україні.
 
Нагадаємо, у травні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вперше за кілька десятиліть Альянс має намір змінити свою військову стратегію для реагування на все більшу ядерну загрозу з боку РФ.

Related

Події у світі 7526462578789532471

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item