Нацбанк пояснив, чому дорожчає газ

Нацбанк пояснив, чому дорожчає газ
Газ у світі дорожчає через похолодання і зростання попиту

Світові ціни на енергоносії зросли через зниження бурової активності в США, продовження угоди ОПЕК+ і сезонне зростання попиту через похолодання.

 
Ряд чинників вплинули на зростання світових цін на газ і нафту. Чому наприкінці року дорожчають енергоносії, пояснив Націоанльний банк України.
 
Як наголошується, в листопаді ціни на нафту хоч і повільно, але росли через подальше зменшення бурової активності в США й очікування учасників ринку щодо продовження дії угоди ОПЕК+ мінімум до червня 2020 року.
 
Крім того, ціни на газ у Європі підвищилися через збільшення попиту, враховуючи очікуване різке похолодання наприкінці листопада - на початку грудня.
 
Відзначимо, в жовтні середня ціна імпортного газу для України становила 199,5133 доларів, або 4988,4620 грн за 1 тисячу кубометрів, що на 14,2% вище, ніж у вересні.
 
Нагадаємо, днями Кабмін прийняв рішення про фіксовану ціну на газ. Українці можуть підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ". Вона гарантує, що ціни на газ у платіжках будуть на рівні 8 гривень за кубометр протягом опалювального періоду.
 
Водночас ЗМІ повідомляли, що з нового року ціни на газ для населення можуть підскочити до 12,9 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Related

Економіка 8701593622010139843

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item