НАК vs Газпром: Шведський суд відмовив росіянам

НАК vs Газпром: Шведський суд відмовив росіянам
Апеляційний суд округу Свеа

Суд округу Свеа відхилив апеляцію російської компанії на рішення Стокгольмського арбітражу.

 
Апеляційний суд шведського округу Свеа відхилив скаргу Газпрому на рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з Нафтогазом України про постачання газу в Україну. Про це йдеться в прес-релізі судової інстанції в середу, 27 листопада.
 
"Апеляційний суд округу Свеа сьогодні повідомив про рішення щодо апеляції про арбітражний спір між російською та українською компаніями. Рішення Апеляційного суду означає, що позов російської компанії відхилений. Очікується, що рішення ще стосовно двох справ у суді між тими ж сторонами будуть прийняті в 2020 році", - зазначено в повідомленні.
 
"Сьогоднішнє рішення означає, що суд відмовив у вимозі Газпрому, і рішення арбітражного суду не може бути скасовано. Крім цього, суд не виявив процедурні порушення", - йдеться в повідомленні.
 
Рішення не може бути оскаржене.
 
Нагадаємо, в грудні 2017 року і лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж виніс два рішення у спорах Газпрому і Нафтогазу про постачання газу в Україну і його транзит, зобов'язавши російську компанію виплатити Нафтогазу $2,56 млрд. Газпром ці рішення оскаржив.
 
Російська компанія рішення арбітражу не виконує, тому борг Газпром перед Нафтогазом у вигляді пені станом на 30 червня зріс на $257 млн.

Related

Економіка 5812976854167446037

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item