США планують виділити Україні $250 млн на летальну зброю

У бюджетному запиті до Конгресу США президент Дональд Трамп передбачить $250 млн на військову допомогу Україні. 
Проте офіційне представлення бюджетної заявки відбувається в лютому або березні.
США планують виділити Україні $250 млн на летальну зброю
"Ми плануємо продовжувати надавати Україні допомогу з летальним озброєнням. Мова йде зокрема про нову партію протитанкових ракет Javelin", - наголосив заступника міністра оборони Джон Руд, повідомляє Defense News.
Руд заперечував інформацію, що США заборонили українським військовим використовувати цю зброю в зоні проведення ООС на Донбасі. За словами представника Пентагону, йдеться про недопущення потрапляння технологій, які передані Україні, третій стороні.
"З точки зору їх використання в польових умовах – обмежень на це немає", - уточнив заступник міністра.
Також він наголосив, що всі виділені в поточному році на військову підтримку України $250 млн були освоєні, за винятком $8,5 млн. За словами Руда, метою допомоги США є стримування російської агресії, зміцнення безпеки та обороноздатності України.
Офіційний Вашингтон запевняє в свою "непохитну підтримку" суверенітету і територіальної цілісності України. Перед третьою c початку війни РФ проти України зустріччю лідерів нормандської четвірки США висловили підтримку Україні в тому, як вона "просувається вперед на шляху до мирних переговорів".

Related

Події у світі 6242018634940942210

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item