В полоні бойовиків ще близько 300 українців - Лутковська

В полоні бойовиків ще близько 300 українців - Лутковська
Лутковська озвучила кількість полонених українців.

Ще близько 300 українців залишаються в підвалах підконтрольних Росії терористів в Донецьку і Луганську.
Із вказаної кількості як мінімум 100 чоловік "підтверджені" і у них є документи. Ще близько 200 знаходяться в руках терористів "без документів", заявила представник України в Мінську Валерія Лутковська, пише "Ліга".
Координатор "медійної ініціативи за права людини" Тетяна Катриченко підтвердила, що 15 українських військовослужбовців до сих пір знаходяться на непідконтрольних Україні територіях.
"Тільки 12 військовослужбовців, за офіційною статистикою, зараз повернулися на підконтрольну територію України і ми їх ідентифікували. А все решта військові, зараз їх близько 15-ти, залишилися на окупованих територіях", - сказала вона.
За словами Катриченко, в основному це військовослужбовці, що потрапили в полон в період з середини 2018 року і до сих пір.
За її даними, бойовики не підтверджують, що утримують ще не менше чотирьох військових, які потрапили в полон в січні-лютому 2019 го. Хоча ці люди вже отримали вироки і їх перевели в колонії.
Нагадаємо, 29 грудня в Донецькій області відбувся перший за два роки обмін утримуваними між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР". Обмін за формулою "всіх встановлених" на "всіх встановлених" був узгоджений на зустрічі лідерів нормандського формату в Парижі.

Related

Суспільство 3626262146432018306

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item