Бажаєте позбутися сором'язливості та перетворити її у впевненість — скористайтеся цими 3 основними правилами

Психологи стверджують, що між сором'язливістю і впевненістю дуже тонка грань.
Бажаєте позбутися сором'язливості та перетворити її у впевненість
Наприклад, ви нова людина на роботі чи в університеті. Дуже складно бути впевненим в собі, коли вас ігнорують і не звертають на вас увагу через сором'язливість.
Психологи стверджують, що не потрібно проходити дорогі та тривалі курси з підвищення впевненості. Ви можете вилікувати надмірну сором'язливість самі.
Навчіться керувати увагою людей
Для початку вам необхідно цю увагу привернути, з чим у сором'язливих людей бувають великі проблеми.
Хороший спосіб залучення уваги — сказати людям, чому вас необхідно вислухати. Тихоням потрібно зробити так, щоб оточуючі не ігнорували їх внесок у бесіду, адже люди розуміють, що ви сором'язлива людина, тому на підсвідомому рівні думають, що ви не можете сказати нічого важливого. Сам факт того, що ви даєте людям емоції або передчуття чогось цікавого, змусить їх слухати вас ще більш пильно, навіть якщо зазвичай ви цього не робите.
Ось хороші способи залучення уваги:
  • говорити голосніше;
  • жестикулювати;
  • змінювати інтонацію і швидкість мовлення.
Далі, коли ви зрозуміли, що люди стали звертати на вас увагу, її потрібно утримати на собі. Все перераховане вище допомагає не лише залученню, але і утриманню уваги. Людям завжди властиво слухати більше тих, хто говорить голосніше, яскравіше, цікавіше.
Направляйте увагу на інших
Це дозволяє викликати в інших людей почуття цінності. Люди будуть пам'ятати вашу доброту і те, що ви про них пам'ятаєте завжди, тому почнуть частіше слухати вас, якими б сором'язливими ви не були.
Якщо ви соромитеся довго говорити, то як тільки вся увага оточуючих людей прямує на вас, ви можете перенаправити її на іншу людину, яка теж сором'язлива і хотіла би взяти участь у розмові. Наприклад, ви розповідаєте щось цікаве, і ваша історія пов'язана з людиною, якої ніхто не помічає, як і вас. Відзначте її, щоб всі на неї звернули увагу.
Обов'язково звертайте увагу на те, коли люди жартують, розповідають щось. Якщо хтось такий же сором'язливий пожартував, але ви відчуваєте, що це було не смішно, спробуйте хоча б посміхнутися, щоб людина це запам'ятала і повернула цю увагу вам пізніше.
Якщо ви сором'язливі, ставити питання. Не обов'язково говорити, кричати, махати руками, щоб привернути увагу натовпу і показати свою впевненість. Досить ставити питання оповідачам. Наприклад, ви мовчите і ніхто не хоче з вами говорити, але хтось розповідає щось важливе — історію про подорож в іншу країну. Просто поставити своє питання на тему: «як довго ви планували подорож?» або «що вам найбільше сподобалося в ній?».
Робіть компліменти
Ще один хороший спосіб використовувати свою сором'язливість як зброю — робити щирі і яскраві компліменти людям. Це також допомагає спрямовувати увагу на інших, примушуючи оточуючих міняти про вас свою думку.
На сором'язливих рідко звертають увагу, але якщо ви раптом скажете комусь щось дуже приємне, це всі помітять. Люди розуміють, що якщо ви не залучаєте увагу, ваше схвалення особливо важливе. Наприклад, хтось розповідає цікаву історію про те, який він великий везунчик, як йому або їй пощастило. Всі прослуховують історію, але досвід показує, що мало хто висловлює спільну думку. Саме ви можете бути цією людиною. Можна сказати: «Ви просто неймовірний везунчик». Робити це потрібно так, щоб вас почули всі і щоб всі з вами погодилися.
Досвід показує, що для того, щоб здаватися і бути впевненішими, не треба говорити дуже багато. Деколи можна сказати щось важливе і всього один раз, тоді оточуючі будуть поважати вас і звертати на вас увагу.

Related

Цікаво 3456106108690434882

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item