9-річний хлопчик мало не втопився у глиняному котловані

Протягом 2019-го року життя десятків дорослих та дітей врятували небайдужі свідки трагедій. 
ЗМІ нагадують про кілька героїчних вчинків.
Нацгвардійці врятували 3 людей, які потрапили в ДТП 7 травня. Бійці їхали із зони проведення ООС. Неподалік селища Приазовське на Запоріжжі побачили розбиті автомобілі. Одна машина вилетіла в кювет, а інша лежала перекинутою на дорозі.
З однієї машини нацгвардійці витягли чоловіка та жінку. Водія іншого авто - жінку, довелося звільняти за допомогою лому, оскільки її затиснуло серед металу. Людям надали домедичну допомогу та дочекалися приїзду поліції.
Протягом 2019-го року життя десятків дорослих та дітей врятували небайдужі свідки трагедій.
Гвардійці врятували людей, які потрапили в ДТП
14-річний Ярослав Степаненко з міста Сміла на Черкащині не дав потонути у глиняному котловані 9-річному Богдану. Інцидент стався наприкінці вересня на старій човновій станції біля Смілянської ТЕЦ. 3-класник запускав у небо іграшковий пінопластовий літачок, який вітер заніс до глиняного котловану, повністю заповненим технічною водою. Малий підбіг до котловану та намагався дістати улюблену іграшку, глиняний берег не витримав і хлопчик умить опинився у воді. Він не вміє плавати, тож дуже злякався і почав кликати по допомогу, а тим часом його щосекунди все більше затягувало в глину.
14-річний Ярослав Степаненко з міста Сміла на Черкащині  врятував із глиняного  котловану 9-річного  Богдана
14-річний Ярослав Степаненко з міста Сміла на Черкащині врятував із глиняного котловану 9-річного Богдана
Ярослав Степаненко був неподалік, підбіг до водойми і почав рятувати школяра. Він підплив ззаду і схопив за одяг потопаючого, так доплив до берега.Там інші діти допомогли вибратись із води.
У Новоград-Волинському на Житомирщині 18-річний Святослав Мартинюк врятував 2-річну дівчинку, яка впала із 7-метрового мосту у річку Случ. Вона тут неглибока, але дно кам'янисте.
Подія сталася у перші дні жовтня. Святослав стояв із друзями на березі. Він каже, відразу побіг у воду. За кілька хвилини добрався до дитини і схопив її на руки. Мала крізь сльози сказала, мовляв, у воду її кинули навмисно.
Налякана мати дівчинки прибігла, коли дитину вже витягли. Їх разом відправили до лікарні. Пошкоджень у дівчинки не виявили, проте мала переохолодження. Медики вважають, що від загибелі дитину врятував зимовий одяг, який спрацював як рятівне коло.
36-річну матір дівчинки поліцейські допитали в лікарні. Дійшли висновку, що жінка невинувата.
На Житомирщині  18-річний Святослав Мартинюк  врятував 2-річну дівчинку, яка     впала із 7-метрового мосту у річку Случ
На Житомирщині 18-річний Святослав Мартинюк врятував 2-річну дівчинку, яка впала із 7-метрового мосту у річку Случ
У Миколаєві в дев'ятиповерхівці на вул. Китобоїв подружжя Лютікових врятувало з вогню 78-річного Володимира Госенка з онуками-двійнятами 4-річними Веронікою та Дмитром.
Пожежа спалахнула о 6:53  29 жовтня. Їдкий дим, плач дітей і кашель сусіда першою почула Марина Лютікова. Вибила двері в сусідську квартиру і вивела малюків. Її чоловік, Олександр Лютіков, тягнув на собі сусіда. Він має проблеми з ногами і практично не ходить.
Миколаївка Марина Лютікова із чоловіком Олександром врятували з вогню  78-річного Володимира Госенка з онуками-двійнятами 4-річними Веронікою та Дмитром
Миколаївка Марина Лютікова із чоловіком Олександром врятували з вогню 78-річного Володимира Госенка з онуками-двійнятами 4-річними Веронікою та Дмитром
У квартирі Госенків немає електрики. Вимкнули торік за борг у 3 тис. грн. Пожежа спалахнула через запалену свічку.
У Енергодарі Запорізької області 41-річний Олександр Хачко врятував Валерію Мещанову, 11 років. Дівчинка зайшла на тонку кригу озера і за 15 м від берега провалилася. Подія сталася 28 листопада неподалік від місцевого будинку культури.
Енеогодарівець  Олександр Хачко із врятованою ним  11-річною Валерією Мещановою, її матір'ю Іриною та Павлом Пилінським  із 13-ї ДПРЧ Енергодара
Енеогодарівець Олександр Хачко із врятованою ним 11-річною Валерією Мещановою, її матір'ю Іриною та Павлом Пилінським із 13-ї ДПРЧ Енергодара
Чоловік розумів, що дістатися по кризі до дитини не зможе – не витримає ваги. Тому розбивав її руками перед собою. На березі були десятки людей, але ніхто більше не кинувся на допомогу. Коли Олександр виніс Валерію на берег – там уже чекали медики та рятувальники. Чоловік відморозив руки та порізав кригою тіло. У Валерії діагностували переохолодження. Обох забрали у лікарню.
Рятувальники вручили Олександру Хачку нагороду "За героїзм та людяність".
У селі Турильче Борщівського району Тернопільської області 55-річна Дарія Бабій врятувала з вогню трьох сусідських дітей із родини Благих удень 8 жовтня. Коли почалася пожежа, 11-річна Анна, Ігор, 5 років, і 3-річний Олександр удома були самі.

Related

Події в Україні 8270472164148330

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item