Погодили обмін полоненими до Нового року

Погодили обмін полоненими до Нового року

Контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі погодила умови обміну полоненими до кінця 2019 року.
Про це повідомила прес-секретар представника України у ТКГ з урегулювання конфлікту на Донбасі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
"Під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи досягнуто домовленості щодо взаємного звільнення утримуваних осіб до кінця року, як це і передбачено підсумками саміту лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі", - написала вона.
Представниця України в ТКГ Валерія Лутковська зазначила, що наразі остаточно дошліфовують списки.
"Зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати у грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім'ями... Просила б усіх не маніпулювати інформацією, тому що за цією процедурою взаємного звільнення – долі людей", – цитує Лутковську Офіс президента.
Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко говорив, що обмін полоненими затримується, бо Київ намагається повернути максимальну кількість людей. За його словами, одна група вже точно готова до обміну.

Related

Суспільство 5288653558207730652

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item