Київ направив ноту РФ через поїздку Путіна в Крим

Київ направив ноту РФ через поїздку Путіна в Крим
Володимир Путін під час церемонії запуску залізничного сполучення в Крим

Українські дипломати назвали мізерними у своїй суті спроби Кремля легітимізувати анексію Криму.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом президента РФ Володимира Путіна в анексований Крим і відкриттям руху по залізничній частині мосту через Керченську протоку. Про це повідомляє прес-служба МЗС у понеділок, 23 грудня.
"Ні поїздки російських чиновників в Крим, ні будівництво моста, як і будь-які інші дії окупаційної адміністрації, жодним чином не можуть змінити закріплений в Конституції України статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невилучної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах", - йдеться повідомленні.
 
Дипломати нагадали, що дії Москви щодо так званого Кримського моста грубо порушують Конвенцію ООН з морського права 1982 року, двосторонні договірні зобов'язання перед Україною і фундаментально суперечать загально визнаним нормам і принципам міжнародного права.
 
"Ні Україна, ні одна цивілізована держава світу не визнає підставово мізерні спроби Кремля легітимізувати анексію частини суверенної території України. У черговий раз підкреслюємо, що Російська Федерація як держава-окупант несе повну відповідальність за наслідки своїх міжнародно протиправних діянь. Вимагаємо від російської сторони припинити протиправні дії і будь-яку діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України - в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь. Російській стороні передано відповідну ноту протесту", - зазначили в міністерстві.
 
Раніше в понеділок стало відомо, що президент РФ Володимир Путін запустив залізничне сполучення в Крим.
 
Пізніше представництво Президента України Володимира Зеленського в АР Крим засудило візит Путіна на півострів і запуск залізничного сполучення.

Related

Політика 8646417906714196000

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item