Зеленський просить Раду "перезавантажити" ДБР

Зеленський просить Раду "перезавантажити" ДБР
Навколо ДБР спалахнув новий скандал

Президент прокоментував скандал із затриманням "правої руки" директора ДБР за вимагання.

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду прийняти законопроект №2116 про реформу роботи Держбюро розслідувань. Про це президент написав у Facebook.
Зеленський також розповів про скандал у Бюро. За його словами, "права рука" директора ДБР Романа Труби підозрюється в отриманні хабара в розмірі $150 000, і це ще один аргумент на користь необхідності перезавантаження керівництва Бюро".
На думку Зеленського, "буде шкода", якщо "добрі наміри" щодо створення незалежної і об'єктивної інституції не виправдаються.
Зазначимо, законопроект №2116 передбачає дострокове припинення повноважень директора ДБР і його заступників.
Раніше ЗМІ повідомили, що НАБУ проводить обшуки у зв'язку з можливими зловживаннями в ДБР. Обшуки, зокрема, проводяться за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербини.
На скандал також відреагував сам Труба. Труба наполягає, що на нього "неможливо впливати ні за гроші, ні за будь-які інші ресурси", тому цю справу не можна використовувати для його звільнення.
"Мене так активно намагаються зняти з посади, що деякі не можуть зупинитися у своїй фантазії: якісь записи в телеграм-каналі, підміна законопроекту і навіть анонси борделя. Ось тепер це. Скоро можна буде писати книгу фейків зі створення ДБР. Але це означає лише одне: ми незручні для чиновників, ми заважаємо їм, тому вони йдуть на будь-які заходи, щоб знищити ДБР. Але не вдасться", - написав Труба.
Нагадаємо, 15 листопада Рада підтримала поправку №320 до законопроекту №2116, яка передбачає дострокове припинення повноважень директора ДБР і його заступників.

Related

Політика 2058932730538286251

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item