Лідери НАТО зустрілися в Лондоні

Лідери НАТО зустрілися в Лондоні
США закликали всі країни НАТО збільшити оборонні витрати

Нинішня зустріч лідерів НАТО затьмарена суперечкою між Францією і Туреччиною і розмовами про гроші, що тривають.

У Лондоні проходить дводенна зустріч лідерів НАТО, приурочена до 70-річчя заснування Альянсу, членами якого є 29 країн, повідомляє у вівторок, 3 грудня, ЄП.
"Ситуація в Україні і зусилля щодо імплементації Мінських угод будуть частиною дискусій в Лондоні. Ми вітаємо зусилля союзників і "нормандського формату" для досягнення прогресу", - заявляв раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг.
Також він повідомляв про необхідність діалогу з Росією для поліпшення відносин з нею.
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко візьме участь в конференції NATO Engages, яка буде проходити паралельно із зустріччю лідерів Альянсу в Лондоні 3 грудня, незважаючи на попереднє рішення МЗС цього не робити.
Нинішня зустріч лідерів НАТО затьмарена суперечкою між Францією і Туреччиною і триваючими розмовами про гроші.
Минулого місяця президент Франції Еммануель Макрон заявив про "смерть мозку" НАТО, зазначивши, що члени Альянсу більше не співпрацюють з низки ключових питань. Пізніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган відреагував на це різкою заявою, порадивши Макрону самому "перевірити голову".
Президент США Дональд Трамп в свою чергу неодноразово звинувачував європейських союзників у недостатньому внеску в загальну оборону.
Днями стало відомо, що США скоротять, а Німеччина збільшить внесок в бюджет НАТО. Генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг пояснив, що за новою формулою Німеччина і США будуть вкладати приблизно однакові частини, майже по 16% від бюджету НАТО.

Related

Події у світі 3395290933869804662

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item