Угорщина не просила Росію про допомогу - МЗС

Угорщина не просила Росію про допомогу - МЗС
Міністерство закордонних справ України

В Угорщині заперечують, що просили Російську Федерацію "допомогти в захисті" нацменшин в Україні.


Державні Збори Угорщини не зверталися до Росії з проханням об'єднати зусилля щодо захисту прав мовних меншин в Україні, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України у вівторок, 3 грудня.
 
Прес-секретар МЗС Катерина Зеленко зазначила, що українське посольство в Будапешті звернулося до угорської сторони для перевірки зазначеної інформації.
 
"З огляду на те, що державні Збори Угорщини не приймали таких заяв, вони ні усно, ні письмово не могли передавати таку інформацію в ході угорсько-російських переговорів на рівні парламентів", - йдеться в повідомленні.
 
У МЗС підкреслили, що Україна і Угорщина є країнами-партнерами, які "здатні самостійно, шляхом діалогу і консультацій знайти рішення для всіх питань, в тому числі і тих, щодо яких мають різні підходи".
 
"Віримо, що Угорщина, як член ЄС і НАТО, нас підтримує в протидії російській агресії, не укладе альянсів з агресором проти України і також відреагує на появу цієї інформації", - підкреслили в МЗС.
 
Нагадаємо, раніше спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що парламент Угорщини звернувся до Держдуми з проханням "об'єднати зусилля для захисту прав національних меншин в Україні".

Related

Події у світі 1107856627760772389

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item