У Зеленського прокоментували імпічмент Трампа

У Зеленського прокоментували імпічмент Трампа
Єрмак прокоментував телефонну розмову Зеленського і Трампа

Андрій Єрмак заявив, що під час телефонної розмови Зеленський не обіцяв жодних конкретних розслідувань, а після затримки військової допомоги її не тільки надали, але і збільшили.


Помічник Володимира Зеленського Андрій Єрмак прокоментував розмову президентів України і США, після якої Конгрес почав процедуру імпічменту Дональда Трампа. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt в суботу, 7 грудня.
 
Він підкреслив, що українцям відомо, яку надзвичайну допомогу надавали США протягом останніх років, що вони є партнером і другом України, "і в цьому в нас немає сумнівів". Зокрема, після попереднього заморожування військової допомоги її не просто надали, але і збільшили.
 
"А про те, що затримка якимось чином пов'язана з умовами, виставленими Україні, ми чуємо тільки в медіа, офіційна американська сторона ніколи такого не заявляла", - запевнив Єрмак.
 
На питання, чи були спроби Дональда Трампа шантажувати Україну розслідуваннями проти сина Джо Байдена, Єрмак підкреслив, що під час відомої телефонної розмови Зеленський "ні в якому разі не обіцяв жодних конкретних розслідувань".
 
Єрмак зазначив, що розслідування в Сполучених Штатах, "є внутрішньою справою США", до того ж події, про які йде мова в ході слухань у Конгресі США, мали місце ще до того, як Володимир Зеленський став президентом.
 
Коментуючи припущення з боку Білого Дому про ймовірне втручанні України в передвиборчу боротьбу США в 2016 році, Єрмак зазначив, що "якщо б це було офіційною позицією Вашингтона", українська сторона на це б реагувала.
 
Єрмак також вважає, що Володимир Зеленський незабаром здійснить візит до США.
 
"Ми сподіваємося, що скоро справа дійде до офіційного візиту Володимира Зеленського в Вашингтон", - сказав Єрмак.
 
Нагадаємо, що раніше Трамп назвав "посміховиськом" доповідь про імпічмент. Документ не заслуговує на увагу, підкреслив американський лідер і додав, що завдяки ситуації республіканці ще більше згуртувалися навколо нього.
 
Також повідомлялося, що Трамп має намір виділити Україні $ 250 млн на зброю. Американський лідер буде пропонувати $ 250 млн на допомогу обороні України в проекті бюджету на 2021 фінансовий рік.

Related

Події у світі 1391193068649861755

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item