"Зеленський досі вірить у "мир" з Путіним" - колишній доброволець

"Зеленський досі вірить у "мир" з Путіним" - колишній доброволець

Президент України Володимир Зеленський має більше можливостей перемогти президента РФ Володимира Путіна, аніж попередник Петро Порошенко. Проте не ставить собі такої мети.
Про це в інтерв'ю сказав колишній командир роти батальйону "Айдар", відомий науковець Євген Дикий.
"Гучної капітуляції (на "нормандській зустрічі") не відбулося. Але "червоні лінії" потроху перетинатимуть, з випуском пари.
Не знаємо і напевно ніколи не дізнаємося, що було на особистій зустрічі Зеленського з Путіним, які неофіційні "обязи" на себе взяв наш президент. Дізнаватимемося про це поступово, і не із публічних заяв, а із реальних дій та кроків влади.
Зеленський не ставив за мету протистояти Путіну. Він досі не діє у парадигмі, що навпроти нього – ворог, і що це саме протистояння, а не "бізнес-тьоркі". Це найстрашніше.
Зеленський має набагато більше можливостей перемогти Путіна, ніж мав Порошенко. Бо він з іншого середовища. Його обрання сколихнуло і шокувало Росію — виявляється в Україні президенти спокійно передають владу, і головне – цих президентів дійсно обирають самі люди. Порошенко в очах росіян був таким собі українським варіантом їхнього Путіна. А тут приходить людина явно з зовсім іншого світу. Винесена хвилею народного гніву на попередню владу. Росіяни бачать цей прецедент, і у них починає жевріти надія, що так можна і у РФ, що Путін не вічний. З цієї позиції Зеленський може розмовляти з Путіним іншою мовою. Але він не ставить собі такої мети. Не бачить війну між Україною та Росією. Досі у неї не вірить. Бачить за мету не перемогу, а мир. А це вже принципово інша постановка задачі. Зеленський багато на що всередині країни дивиться російськими очима, керується стереотипами московського світосприйняття.
Їхав до Парижу по-дружньому домовлятися з Путіним. І, здається, був розчарований. Здається, таки зрозумів, що навіть йому це непросто. Росія не домовляється, не дружить. Може тільки прогинати під себе і поглинати, що бачимо на прикладі Білорусі. Шанс, що Зеленський остаточно це зрозуміє до того, як стане запізно, досі ще залишається", - говорить Євген Дикий.

Related

Політика 2134006379030434880

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item