СБУ припинила діяльність "ботоферми" ФСБ

СБУ припинила діяльність "ботоферми" ФСБ
Служба безпеки України

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення і забезпечення діяльності "ботоферм".

Служба безпеки України (СБУ) затримала зловмисників, які займалися просуванням фейкових акаунтів в Інтернеті, повідомляється в прес-центрі відомства в середу, 4 грудня.
Затримані надавали послуги російській стороні і особам, причетним до діяльності так званої "ДНР".
 
Акаунти потім використовувалися замовниками для встановлення і підтримки легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв'язку товарів, вилучених із законного обігу.
 
"Ботоферма" також використовувалася організаторами для масового поширення деструктивних публікацій в соцмережах і меседжерах, розсилки неправдивих повідомлень про "замінування", а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію загальної ситуації в Україні.
 
У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення і забезпечення діяльності "ботоферм". За даними СБУ, воно управляло масивом SIM-карток, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо. У роботі комплексу використовувалися також SIM-картки іноземних мобільних операторів зв'язку, які в більшості країн можна придбати тільки при наявності паспорта або кураторства ФСБ РФ.
 
У рамках кримінального провадження проведено обшуки за місцем розташування спеціального технічного обладнання, під час яких було отримано беззаперечні докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності.
 
Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу вербування жителя Маріуполя з боку російської ФСБ.

Related

Події в Україні 8080423669332205714

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item