У Нафтогазі роз'яснили умови для транзиту газу

У Нафтогазі роз'яснили умови для транзиту газу
Юрій Вітренко

Європейський метод розрахунку дозволить отримати економічну вигоду від транзиту газу для України, Європи і РФ, повідомив Юрій Вітренко.

 
Нафтогаз впроваджує європейський метод розрахунку тарифу у разі транзиту газу з Росії. Про це повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.
 
За його словами, такий метод дозволить отримати економічну вигоду від транзиту газу для України, Європи і РФ.
 
"Із цієї методології тариф повинен відповідати актуальним витратам оператора газотранспортної системи. При цьому тариф коригується (зменшується), оскільки такі втрати не повинні перевищувати витрати ефективного і структурно подібного оператора. Іншими словами, розрахунки транзитного тарифу, які були показані Газпрому і які зараз коментує російська сторона, тільки покривають скориговані витрати оператора ГТС України, і тому цей тариф ніяк не може вважатися завищеним", - написав Вітренко.
 
Також глава Нафтогазу повідомив, що російська сторона може звернутися до оператора або безпосередньо до регулятора з обґрунтуванням необхідності зниження тарифу, якщо український тариф вищий від тарифів альтернативних (конкурентних) газопроводів, або якщо тариф робить експорт газу невигідним для Газпрому.
 
Раніше Вітренко повідомляв, що в разі позитивного рішення суду Нафтогаз зможе почати стягнення активів Газпрому із квітня.
 
Українська компанія розраховує завершити процес стягнення із Газпрому близько $3 млрд до кінця 2020 року.
 
При цьому в НАК запропонували росіянам альтернативу погашення заборгованості - газом.

Related

Економіка 378834597534769607

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item