Ці особливості відносин роблять шлюб більш довготривалим

Коли минає романтика, зберегти відносини допомагають певні особливості.
Ці особливості відносин роблять шлюб більш довготривалим
Відносини у шлюбі не завжди бувають гармонійними на усі сто відсотків. З часом пристрасть минає, і їй на зміну приходять повага та взаєморозуміння. А це і є основа тривалого, спокійного і комфортного для обох партнерів спільного проживання. Психологи готові поділитися секретами, як правильно працювати над стосунками, щоб почуватися щасливими, інформує Ukr.Media.
Романтика живе один рік
Потрібно бути готовими до того, що романтичні стосунки триватимуть не більше року. Психологи порівнюють романтику з емоцією, яка рано чи пізно слабшає. Але не варто цього боятися, потрібно підтримувати чуттєві відносини та намагатися дарувати своїм коханим більше приємних сюрпризів. Так ви зможете зберегти романтику на довгі роки спільного життя.
Індивідуальність партнерів
Кожна людина індивідуальна, оскільки у світі немає двох однакових людей. Подружжю варто про це пам'ятати та завжди брати до уваги думку своєї другої половинки. У кожного з нас є своє его, тому потрібно поважати одне одного і ніколи не користуватися "забороненими прийомами" (критикою, іронією, глузуванням тощо). Ті люди, які вміють цінувати особисті якості свого обранця, стають щасливими у шлюбі.
Різниця у віці
На думку науковців, різниця у віці має величезне значення для шлюбу. Наприклад, у партнерів із різницею в один рік рівень розлучень становить три відсотки, п'ять років — вісімнадцять, десять років і вище — тридцять дев'ять. Річ у тім, що людям різних поколінь важко знайти точки дотику. Вони мають різні смаки, часто у них спостерігаються різні пріоритети. Тому психологи рекомендують більше звертати увагу на своїх ровесників (плюс-мінус кілька років).
Підтримка
Партнери повинні підтримувати одне одного, інакше їх шлюб дуже швидко дасть тріщину. Існує кілька видів підтримки. Активна і конструктивна реакція припускає емоційність і бажання діяти разом з обранцем. Пасивна, але конструктивна форма — це посмішка, дотик, обійми, тихі і спокійні слова заспокоєння. Але є і негативні види, які також є підтримкою, але не мають нічого спільного з порозумінням. Наприклад, активна деструктивна реакція, за якої озвучуються образи, претензії тощо. І нарешті, підтримка неохочого руйнівника, за якої один із партнерів просто ігнорує гарні новини, які стосуються іншого. Наприклад, дружина розповідає чоловікові про свої успіхи, а він удає, що не чує, або переводить розмову на іншу тему.
Спільна робота
Напевно у кожного з вас вдома є свої обов'язки. А якщо їх об'єднати або зробити так, щоб робити те, що є актуальним на цю хвилину? Психологи запевняють, що спільна хатня робота лише об'єднує партнерів. Якщо вона є обопільним бажанням допомогти одне одному, це просто чудово.
У такого подружжя ніколи не будуть виникати сварки на побутовому ґрунті. Спільна робота є для пари не лише обов'язковим заняттям, але і чудовим проведенням часу. Деякі люди зізнаються, що це можна порівняти з повноцінним відпочинком або спільним хобі.
Вдячність
Дуже важливим фактором є подяка партнерові за те, що він саме такий. Ті люди, які не забувають добро і цінують щирість відносин у своїй парі, завжди почуваються щасливими. А найголовніше в цьому те, що роки тут не є перешкодою, оскільки з часом їх почуття (не лише подяки, але і кохання) стають більш міцними. Такі партнери ніколи не дозволять собі підвищити голос, звинуватити або висловити претензії до свого обранця. Вони знаходять більш лояльні методи з'ясування відносин і вирішення проблем.

Related

Цікаво 8393025567269221391

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item