Київ не поступається в переговорах щодо газу

Київ не поступається в переговорах щодо газу
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко

Україна відстоює свої інтереси і намагається діяти так, щоб негативні сценарії не відбулися, зазначив глава МЗС.

 
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна нічим не поступається в газових переговорах із РФ. Про це він розповів в інтерв'ю агентству Укрінформ, яке було опубліковано 22 грудня.
 
"Ми нічим не поступаємося, ми ведемо ці переговори, як ми і обіцяли, в рамках тристоронньої взаємодії. Ця частина нашої газової діяльності говорить про перепідтвердження України її гарантій як надійного постачальника російського газу на європейський ринок", - зазначив Пристайко.
 
При цьому він вважає досягненням української переговорної команди те, що протокол про наміри, підписаний на тристоронніх переговорах щодо газу, ще не є закінченням операції.
 
"Про конкретні цифри ми з вами будемо говорити, коли замість протоколу побачимо конкретну угоду", - зазначив міністр.
 
За словами Пристайка, згода Нафтогазу на відкликання позовів проти Газпрому - це те питання, яке Україна "може набути, а може і втратити".
 
"Зараз ми маємо те, що у нас в руках - три мільярди доларів. Це дуже серйозна сума, яку ми відсудили в чесному протистоянні в судах. Це дійсно велика перемога", - заявив глава МЗС.
 
Нагадаємо, 20 грудня в Мінську відбулися переговори, на яких представники Києва і Москви підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.
 
Нафтогаз і Газпром домовилися про контракт на транзит газу по території України на п'ять років із можливістю пролонгації ще на десять років. Він передбачає мінімальне прокачування 65 мільярдів кубометрів газу в перший рік і по 40 мільярдів кубометрів в наступні чотири роки.
 
Його мають підписати до 29 грудня.

Related

Економіка 2505607779563733746

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item