У США відповіли на критику Німеччини через санкції

У США відповіли на критику Німеччини через санкції
Річард Гренелл і Ангела Меркель

Посол США в Німеччині заявив, що санкції проти Північного потоку-2 прийняті в інтересах Європи.

Посол США в Німеччині Річард Гренелл відкинув критику Берліна щодо американських санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2. Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, 22 грудня.
"15 європейських країн, Європейська комісія та Європейський парламент всі разом висловлювали сумніви щодо даного проекту", - сказав він.
За його словами, введення санкцій проти будівництва другого газопроводу по дну Балтійського моря є "дуже проєвропейським рішенням". Гренелл також повідомив, що багато європейських дипломатів дякували адміністрації США за штрафні заходи.
Посол вважає, що санкції щодо газопроводу вписуються в довгострокову стратегію США, яка сходить до адміністрації Барака Обами. Вашингтон прагне запобігти ситуації, коли "одна країна або одне джерело дуже впливає на Європу за допомогою енергоносіїв", пояснив Гренелл.
Раніше повідомлялося, що в ФРН розкритикували США за санкції проти Nord Stream-2. Американські обмежувальні заходи завдають удару німецьким і європейським підприємствам, заявили в Берліні.
Нагадаємо, Дональд Трамп підписав бюджет на 2020 рік, який включає санкції проти Північного потоку-2 і Турецького потоку. Як заявили в американському Мінфіні, санкції вже набули чинності.

Related

Події у світі 3349967799794171977

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item