Біля берегів Нової Зеландії виник таємничий гарячий згусток води

Це збиває вчених з пантелику.
Біля берегів Нової Зеландії виник таємничий гарячий згусток води
Величезна ділянка теплої води біля берегів Нової Зеландії в даний час спантеличує вчених. Ця дивна область води в Тихому океані біля берегів Нової Зеландії на 6°C гарячіше, ніж зазвичай.
Подібно "гарячій зоні" у 2014 році, яка спустошила морське життя і корали уздовж Тихоокеанського Північно-Заходу, існує аналогічне невідоме явище біля берегів Нової Зеландії, що викликає підняття температури води до 6°C вище середнього у масивній ділянці океану на схід від Нової Зеландії.
Темно-червона пляма охоплює щонайменше мільйон квадратних кілометрів.
За словами провідних вчених, масштаби стрибка температури поблизу малонаселеного архіпелагу Чатемські острови були аномальними і росли протягом кількох тижнів.
Це найбільша ділянка потепління вище середнього на планеті зараз знаходиться з нормальними температурами, що досягають близько 15 ° C. Але на даний момент вони становлять близько 20°C.
Порівняння розмірів гарячої зони та Нової Зеландії
Вчені кажуть, що дивне явище пов'язане з сильною системою високого тиску і відсутністю вітру. Але це ніяк не пов'язано зі зміною клімату.
Це дійсно не рідкість, щоб побачити плями більш теплої води біля Нової Зеландії. Однак така величина в чотири, п'ять, до шести градусів досить незвичайна.
Може бути, це дуже тонкий шар океану, який прогрівся, і там не було ніякого вітру, щоб охолодити його протягом декількох тижнів?
Антициклони утворюються, коли маса повітря охолоджується, стискається і стає більш щільною, збільшуючи масу атмосфери та тиск приземного повітря.
Сплеск океанського тепла протягом короткого періоду часу може бути небезпечним для місцевого морського життя, якщо він проникне далеко за поверхню. Температура океану менш піддається різким змінам, ніж на суші через кількості енергії, необхідної для нагрівання області води.
Вчені почнуть досліджувати дивний сплеск температури в найближчі кілька тижнів. Ці перші результати також дадуть більш глибоке уявлення про його причини та місцевий вплив.
Два літа тому морська спека (близько 3°C вище середнього) у водах Нової Зеландії призвела до того, що тропічні риби з Австралії були знайдені вздовж узбережжя країни.
І що ще страшніше, ще одна аномалія тепла знову поширюється по Тихоокеанському Північно-Заходу, і це нове теплове явище — можливо, з деякою допомогою з Фукусіми, — сильно вдарило по аляскинській трісці.

Related

Цікаво 3961408320664047087

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item