Телеканал НАШ оштрафували за інтерв'ю з Азаровим

Телеканал НАШ оштрафували за інтерв'ю з Азаровим
Телеканал НАШ оштрафували на 106 тис. гривень

Нацрада визнала, що у висловлюваннях Миколи Азарова звучали заклики до повалення конституційного ладу і розпалювання ворожнечі.

 
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати ТОВ Наша Прага (телеканал Максі-ТВ/НАШ) на 105,6 тис. гривень за інтерв'ю з колишнім прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Про це йдеться на сайті відомства.
 
Нацрада визнала, що у висловлюваннях Азарова звучали заклики до повалення конституційного ладу і розпалювання ворожнечі.
 
"Гість програми у своїх висловлюваннях про події Революції Гідності, збройну агресію на сході держави і анексію Криму неодноразово використовував формулювання, що є спробою фальсифікувати історичні події, підмінити поняття, певні в нормативно-правових актах.
Формулювання, озвучені Азаровим, є поширенням необ'єктивної інформації, що піддає під сумнів легітимність органів державної влади України, містять відверте неаргументоване звинувачення представників влади в діях, які переслідуються законом, а саме: в бандитизмі, мародерстві і злочинах, що нав'язує глядачам ставлення до представників влади як до вже визнаних злочинців", - сказано на сайті Нацради.
 
Члени ради також вирішили, що висловлювання Азарова про війну на Донбасі є "прямим продовженням лінії російської пропаганди".
 
Аналіз передачі також не зафіксував жодної спроби ведучого Дмитра Гордона змінити риторику гостя, і вся передача містила тільки одну точку зору. Іншої думки або ознак дискусії не було, що визнали порушенням права глядачів на об'єктивну інформацію і зловживання правом телеканалу на свободу вираження поглядів.
 
Представник каналу під час засідання Нацради намагався довести, що висловлювання Азарова були оціночним судженням, але цей аргумент не був почутий. Нацрада визнала, що НАШ порушив законодавство, виніс йому попередження і виписав штраф у розмірі 25% від ліцензійного збору - 105 625 гривень і 50 копійок.
 
Раніше повідомлялося, що Нацрада позапланово перевірить два телеканали. Перевірки пройдуть на каналах ZIK і 112.Украіна. Таке рішення прийнято через трансляцію заборонених висловів окремих політиків.

Related

Політика 6768260483195221189

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item