Зеленський узаконив лікування українців в Феофанії

Зеленський узаконив лікування українців в Феофанії
Указ набуде чинності 15 січня

За три місяці будуть вжиті заходи, необхідні для забезпечення доступності громадянам сучасних методів діагностики і лікування.


Президент Володимир Зеленський підписав указ Про забезпечення доступності для громадян медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею Феофанія Державного управління справами, йдеться на сайті глави держави.
 
Відповідно до указу, Кабінет міністрів і Державне управління справами повинні "в тримісячний термін вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності  громадянам сучасних методів діагностики і лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею Феофанія Державного управління справами".
Указ набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
 
Нагадаємо, 19 жовтня 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який став базовим для медичної реформи.
 
У червні 2019 року колишній керівник МОЗ Уляна Супрун заявила, що через Верховну Раду намагаються протягнути законопроекти, які повинні вивести установи Національної академії медичних наук України та лікарню Феофанія за межі медичної реформи, знявши вимогу до них укласти договори з Національною службою здоров'я в рамках Програми медичних гарантій.
 
У липні Супрун повідомила, що законопроект, за допомогою якого хотіли залишити Феофанію і установи НАМНУ без доступу для всіх українців, був провалений.
 
Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект про невідкладні заходи у сфері охорони здоров'я.

Related

Політика 3715624980774524938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item